Gerndt lämnade HIF – med ett rött kort

FOTBOLL

Slog ner Mutavdzic

1 av 5

Alexander Gerndt har gjort sin sista allsvenska match i Helsingborg.

Avslutningen kunde ha blivit vackrare.

Hans sista insats: Ett slag i huvudet på Miljan Mutavdzic.

– Det finns inget försvar för det, säger Jens Fjellström i Canal Plus.

Egentligen skulle Alexander Gerndt ha avslutat sin allsvenska karriär med Helsingborg nästa söndag hemma mot IFK Göteborg.

Men landslagsanfallaren får ingen avskedsmatch på Olympia. Hans HIF-karriär tog nämligen slut i dag. Detta efter att han blivit utvisad med tio minuter kvar av dagens derbyt mot Malmö FF.

Slag i bakhuvudet

Gerndt hade blivit av med en boll till Daniel Andersson. Miljan Mutavdzic stängde då Gerndt och slog då till Mutavdzic med handflatan i bakhuvudet. Domaren Jonas Eriksson tvekade inte en sekund utan drog upp det röda kortet.

– Ett tråkigt avslut för en spelare som annars har förgyllt allsvenskan väldigt mycket, säger Canal Plus expertkommentator Jens Fjellström, som dock tyckte att det röda kortet var solklart.

– Gerndt är frustrerad i den där situationen. Men den frustrationen ska inte få leda fram till den där smällen, för det är ett solklart rött kort.

Blev oavgjort

Gerndt fick inte heller glädja sig åt något mål eller en seger i sin sista HIF-match. Han spelade dock fram till 1–0-målet i en match som slutade 2–2.

Efter matchen var han ångerfull.

– Det är väldigt onödigt. Jag är otroligt besviken. Jag vet inte om jag har fått rött kort tidigare, det är väldigt nytt för mig och det är en jobbig känsla, sade han, enligt TT.

Ett resultat som kanske inte var helt rättvist. Den första halvleken dominerade HIF totalt, men efter Erik Sundins 1–0-mål tappade de något och spelet jämnade ut sig.

ARTIKELN HANDLAR OM