Syrianska backade efter AIK-fansens bojkottshot

avOskar Månsson

FOTBOLL

Syrianska backar efter chockhöjning av priser

AIK:s fans planerade en bojkott, men plötsligt ändrade Syrianska sig.

Och chockhöjningen av biljettpriserna kom av sig.

– Men det hade inget med hotet om bojkott att göra, säger ordföranden Andreas Temiz.

Foto: 90 kr dyrare Peter Ijeh och hans Syrianska tänkte först ta 180 kronor mer för en biljett till hemmamatchen mot AIK. Men nu kommer en biljett gå loss på ”bara” upp emot 90 kr mer än en vanlig allsvensk match.

Att gå på en Syrianskamatch kostar normalt 120 kronor om man väljer ståplats. Men när AIK-supportrarna fick besked vad det skulle kosta att se bortamatchen den 25 april fick de en smärre chock: en biljett i bortasektionen skulle kosta 250 eller 300 kronor.

– Det är förstås alldeles för höga priser. Att det skulle kosta 300 spänn på långsidan där det inte finns tak eller toaletter – det är helt orimligt, säger Viktor Capel, ordförande i AIK-alliansen.

”Bra dialog”

Resultatet blev att man uppmanade alla supportrar att bojkotta bortamatchen.

– Men sen hade vi en bra dialog. Vi förklarade våra synpunkter och de berättade hur de såg på det. Det är fortfarande lite dyrt men det är förståeligt att det kostar – klubben står för hela säkerheten själv, säger Capel.

De nya biljettpriserna ligger på 170 respektive 210 kronor.

– Det är självklart att det kostar extra med de stora matcherna. Vi får större intäkter men våra kostnader är större än vad man tror, med extra läktare och så. Det är stor skillnad när AIK och Djurgården kommer jämfört med alla andra matcherna, säger Andreas Temiz, ordförande i Syrianska.

”Utnyttjar inte AIK”

Men att de ursprungliga priserna sänktes har ingenting med hotet om bojkott att göra, menar Temiz.

– AIK har aldrig varit delaktiga på något sätt när det gäller priserna. Vi har själva resonerat och kommit fram till att det här är en rimlig nivå.

– Det handlar inte om att vi skulle utnyttja AIK:s supportar – alla som går på matchen betalar samma. Och våra biljetter är alltid bland de lägsta i serien.

ARTIKELN HANDLAR OM