Inga nyförvärv – trots jätteaffärer

Publicerad 2011-08-30

”Jag har fortfarande besparingskrav på mig”

Jens Andersson.

Trots att de båda anfallsstjärnorna är borta – AIK kommer inte att värva in någon ersättare för Mohamed Bangura.

– Vi har fortfarande en ekonomisk situation att få ordning på, säger sportchefen Jens Andersson till Sportbladet.

Nej, det kommer inte in någon anfallsförstärkning för AIK under allsvenskans slutspurt – trots att det handlar om två jätteförsäljningar.

– Vi kommer inte att ersätta. Jag har fortfarande besparingskrav på mig, fortfarande en ekonomisk situation att ta hänsyn till, säger Jens Andersson.

– Att ersätta allsvenskans i mitt tycke bästa spelare och få in en spelare som skulle leverera direkt efter landslagsuppehållet – tumregeln är att den sån spelare skulle kosta lika mycket. Istället för att göra ett slags desperat försök så väljer vi att inte göra det. Vi vill gå in till sista året på Råsunda med bra förutsättningar.

Räknar du med besparingskrav även efter de här försäljningarna?

– Ja, det kan jag inte ta ställning till eftersom affären gjordes idag. Det är upp till vd och styrelse att ta beslut. Men jag har haft det fram till idag i alla fall.

Teteh och Mohamed borta – har ni tillräckligt bra anfallare nu?

– Det får vi se de sista sju matcherna.

Vilken är målsättningen?

– Vi ska fortsätta att kriga och ställa till det för de andra lagen Vi har en europacupplats inom räckhåll, så det hoppas vi på. Men det är ju så i den här branschen – folk frågar om HIF har sålt bort guldet men de har inget guld just nu.

– Vi gick in i 2011 med låga förväntningar. Vi skulle få ordning på ekonomin, vi skulle klara oss något sånär sportigt. Nu ligger vi trea och har gjort AIK:s största affärer någonsin. Jag hoppas att jag kan stå såhär varje sommar och säga att vi gjort de största affärerna någonsin.

Inte nöjd med priset

Men trots att Mohamed är AIK:s näst största försäljning genom tiderna är Jens Andersson inte enbart nöjd med summan.

– Känslomässigt är jag inte det. Vi hade hoppats på mer utifrån hans kvalitéer men vi kan konstatera att den köpande marknaden styrs mycket av statistisk. Det ser man även på Jönsson och Gerdnt i Helsingborg. Jag kan känna att den köpande marknaden inte uppskattar hans kvalitéer på samma sätt som vi gör, vi som ser honom varje vecka.

Följ ämnen i artikeln