Malmö FF

Malmö nobbade budet på Larsson

Av: 

Robert Laul

Michael Wagner

FOTBOLL

STOCKHOLM/ALICANTE. MFF-fansen kan andas ut.

I alla fall för stunden.

– Malmö FF tackade nej till Kaiserslautens slutbud så det blir ingen affär, säger Daniel Larssons agent Carl Fhager till Sportbladet.

Trots en ekonomisk förlust på 30 miljoner kronor för 2010 nobbade Malmö Kaiserslautens slutbud på två miljoner euro (motsvarande 18 miljoner kronor) för anfallaren Daniel Larsson. MFF krävde 2,6 miljoner euro, enligt uppgifter till Sportbladet.

Eftersom transferfönstret stänger i morgon lutar det nu starkt åt att Larsson spelar i Malmö och allsvenskan även under våren 2011.

– Jag bedömer det som att han blir kvar, säger agenten Carl Fhager.

Det var tidigare i dag som Sportbladet kunde avslöja att MFF slutförhandlade med det tyska mittenlaget som tränas av Marco Kurz som fått upp ögonen för den svenske anfallaren. Under guldåret gjorde Larsson tio mål och tio assist och har fått en plats i förbundskapten Erik Hamréns två senaste januaritrupper.

Det är inte första gången MFF nobbar bud på sina spelare. I somras ska de ha tackat nej till just två miljoner euro för mittfältaren Guilermo Molins.

Pratade om krisen

Efter gårdagens förlust i Copa del Sol mot Spartak Moskva, en match där Daniel Larsson jobbade hårt i 90 minuter, tränade sjukdomsdrabbade MFF lätt i dag på förmiddagen i Albir, strax utanför Benidorm.

Efter träningen hade klubbens ordförande Håkan Jeppsson ett halvtimmeslångt möte med spelartruppen där han gick igenom den överraskande förlusten på 30 miljoner kronor under guldåret 2010.

– Håkan förklarade för spelarna att resultatet inte påverkar den sportsliga verksamheten. Det finns inga besparingsåtgärder som måste genomföras eller några spelare som måste säljas, säger Per Ågren. A-laget och spelarna är klubbens främsta varumärke som vi värderar högt.

– Spelarförsäljningar kan ändå ske när alla bitar stämmer för både MFF och spelaren som ska flytta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Malmö FF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Daniel Larsson

Allsvenskan i fotboll