”Är inte i full matchform”

FOTBOLL

MFF-stjärnan om landslagspetningen

Foto: Ivo Pekalski.

BENIDORM. Borta från både A- och U21-landslaget.

Men Ivo Pekalski, 20, tycker det är rätt beslut.

– Jag är inte helt bra i baksidan låret och är inte full matchform, säger han.

Ett av fjolårets stora allsvenska stjärnskott missade såväl landslagets januariturné och blev inte heller uttagen till A- eller U21-landslaget i går.

Förvånande tycker vissa eftersom Pekalski tränar delvis för fullt och spelade från start i Malmö FF:s första match i Copa del Sol, mot Spartak Moskva i lördags – med Erik Hamrén på läktaren.

– Det är fortfarande en balansgång. Jag varvar full träning med rehab för att bli helt bra i höger baklår, säger Pekalski till Sportbladet. Jag får både nålar och laser för att snabba på läkningen.

– Jag ökar belastningen steg för steg för att pressa mig att se hur låret reagerar. Det blir bättre och bättre, men jag är inte hundraprocentig än.

* Hur känner du över att du inte blev uttagen i landslaget?

– Det är klart man vill vara med, jag skulle vara dum om jag sa något annat. Det hade varit lätt att flyga till Portugal (där U21 ska spela nästa vecka) härifrån Spanien, men det bästa för mig är ändå att jag koncentrerar mig på att komma i full form fysiskt. Innan dess kan jag inte göra mig själv rättvisa på planen. Hamrén och de andra har tagit rätt beslut.

Nu är dessutom 20-åringen ännu en MFF:are här i Spanien som åkt på lagets Copa del Sol-influensa med halsont, huvudvärk och feber.

I går satt han på läktaren när MFF besegrade Rapid Bukarest via straffläggning.

Sedan blev han sämre.

– Jag hade feber i natt och i morse och nu är jag isolerad här på hotellrummet. Det är inte speciellt kul, säger han med en suck.

I morgon möter Malmö FF rumänska Sportul i sista matchen under Spanienlägret.

Återstår att se vad för lag MFF-tränaren Roland Nilsson lyckas få ihop till slut.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF