Zlatan centimeter från att bli hjälte

FOTBOLL

Stoppad av båda stolparna

Milan kunde ta ett stort steg mot ligatiteln vid seger mot ligatrean Lazio.

Då brände Robinho, Mathieu Flamini och Urby Emanuelson jättelägen.

Närmast ett segermål i den mållösa matchen kom istället Zlatan Ibrahimovic vars skott träffade båda stolparna innan bollen retsamt rullade bort från målet.

Allt handlade om Milan och mycket om Zlatan Ibrahimovic när ligaledaren tog emot trean Lazio. Hemmalaget bjöd på en kavalkad av missade målchanser när två viktiga poäng förlorades.

– Vi hade massor av chanser hela vägen till slutet. Lazio försvarare sig bra men jag tror inte de hade ett enda skott på mål i kväll, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Robinho stor målsumpare

Ibrahimovic låg bakom det mesta av Milans offensiv men avsluten var usla. Robinho brände tre bra chanser, Urby Emanuelson två skott och Mathieu Flamini en kvalificerad målchans. Det var istället upp till svensken att avgöra.

Den stora chansen kom efter 51 minuter när Alexandre Pato drev upp anfallet. Bollen nådde Ibrahimovic som ryckte ifrån sin försvarare och gick på avslut.

Cassano byttes in

Skottet gick i stolpen, styrdes vidare i insidan av den andra stolpen och tog sedan vägen bort från mål. Retsamt nära för Zlatan och närmare än så kom inte Milan.

Antonio Cassano ersatte Pato efter 63 minuter men inte heller han förmådde att spräcka Lazios nolla. Matchen slutade 0-0 och Milan missade därmed chansen att rycka i ligatoppen.

– Vi gjorde en bra match och förtjänade att vinna. Men sådan är fotbollen och vi måste acceptera det, säger Allegri.

Nu kan istället tvåan Napoli krympa avståndet till bara två poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A