”Magkänslan får avgöra”

Foto: Marcus Berg.
FOTBOLL

Bottenlaget Hamburgs bäste anfallare, kroaten Mladen Petric, skonades från veckans cupmatch mot Eintracht Trier – men det hjälpte föga.

30-åringen drabbades av en muskelbristning i vaden under träningen, nu tvingas han vila tre till fyra veckor.

En skada som dock kan ge svenske Marcus Berg, 25, chansen.

Hamburger SV har upplevt en katastrofal säsongsinledning och befinner sig på 17:e plats i Bundesliga, med endast åtta inspelade poäng. Sportchefen Frank Arnesen har hittat mannen som ska rädda den traditionsrika föreningen – Thorsten Fink. Tränaren köptes loss från FC Basel och har inlett med en oavgjord match mot VfL Wolfsburg samt en vinst efter förlängning mot Eintracht Trier i cupen.

En av de mest tongivande spelarna, och lagets störste stjärna, har varit kroaten Mladen Petric som med sina fem mål har hållit liv i Hamburgs säsong.

- Vi spelade tre mot tre på träningen när han kände att det ryckte till i vaden, säger Thorsten Fink till klubbens hemsida.

Prognosen efter läkarbesöket lyder tre till fyra veckors vila. Det öppnar upp för en het kamp mellan 19-årige Heung Min Son och Marcus Berg.

”Vi måste ge allt”

På söndag väntar en direkt bottenkonkurrent på hemmaplan i Hamburg när FC Kaiserslautern kommer på besök. Då måste Fink ha kommit på vem som passar bäst intill Paolo Guerrero i anfallet.

- Jag kommer att vara väldigt uppmärksam under träningarna. Berg gjorde mål i cupen och Son gjorde mål senast i Freiburg. Jag får se vem som ser bäst ut och låter min magkänsla avgöra, säger tränaren till klubbens hemsida.

19-årige Heung-Min Son gjorde en strålande försäsong där han öste in mål, men i ligaspelet har speltiden varit mindre men sydkoreanen kan ändå noteras för tre mål. Marcus Berg har gjort två inhopp i ligan utan att göra mål.

Oavsett vem som får chansen är målsättningen tydlig.

- Det är en direkt konkurrent. Vi måste ge allt. Kaiserslautern går att slå på hemmaplan, säger Thorsten Fink.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga