Riises märkliga miss sänkte Roma

FOTBOLL

Snubblade och bjöd Sjachtar på vinstmålet

1 av 6

Roma föll tungt hemma mot Sjachtar Donetsk. Det var John Arne Riise en stor anledning till.

Norrmannen snubblade på bollen – vilket gav Sjachtar 3–1.

Roma förlorade till slut med 2–3. Riise blev därmed stor syndabock.

– En otrolig tabbe av mig, säger han.

Roma var favoriter hemma mot Sjachtar Donetsk i dagens Champions League-åttondel.

Programenligt gjorde laget även 1–0 genom Simone Perrotta efter 28 minuter.

Jadson kvitterade

Men redan en minut senare kvitterade Jadson för gästerna, och sju minuter senare kom 1–2 genom Douglas Costa.

Men det stannade inte där. Fem minuter senare gjorde Luiz Adriano 3–1 till det ukrainska laget, efter en väldigt märklig situation.

Snubblade

Romas norske försvarare John Arne Riise såg ut att bollen under full kontroll på vänsterkanten. Han var långt ifrån närmaste motspelare, men när han vände upp föll han ner på marken, och Douglas Costa kunde ta bollen ifrån honom. Han avancerade, och när han var framme vid vänsterkanten spelade han in till Adriano som rullade in 3–1 till gästerna.

– En otrolig tabbe av mig. Publiken är emot mig nu, och jag ber alla om ursäkt. Lagkamraterna också, säger Riise till den norska nyhetsbyrån NTB.

Riise fick sota för misstaget och blev utbytt i halvtid.

– Jeg var redo för att spela den andra halvleken, men tränaren bytte ut mig. Jag känner mig dålig, och det kommer jag göra i morgon också. Jag hoppas att fansen förstår att jag alltid ger allt, säger han.

Roma reducerade i den andra halvleken då Jeremy Menez vackert satte ett skott från drygt 16 meter, rakt i det högre krysset.

Två avstängningar

Men det räckte inte, trots att Roma tog över matchen rejält i den andra halvleken. Sjachtar Donetsk vann med 3–2, och har därmed ett riktigt bra utgångsläge inför returen om tre veckor.

– Vi gjorde en bra match. Vi hade fem spelare som är 20 eller 21 år, vi lyckades sätta Roma under press som vi behövde göra, säger Sjachtars tränare Mircea Lucescu till norska NTB.

Förutom underläget får Roma klara sig utan Marco Cassetti och Jeremy Menez i returen. Båda blev varnade och är nu avstängda i nästa match.

ARTIKELN HANDLAR OM