Från verkstadsgolvet – till jättearenorna

FOTBOLL

Svenske division 2-spelaren erbjuds proffskontrakt i Tyskland

Under hösten har 24-årige Elvir Ramadani byggt bilar åt Volvo och spelat fotboll i division 2.

Nu erbjuds han att bli heltidsproffs i ett av Europas hetaste fotbollsländer och spela inför 30 000 åskådare.

– Det är mest en chock, säger Ramadani till Sportbladet.

Foto: Elvir Ramadani.

Elvir Ramadani har levt en undanskymd tillvaro i Kinna IF, som åkte ur årets division 2, och försörjt sig på att bygga bilar på Volvos fabrik i Göteborg. Nu kan de 304 åskådare som Kinna hade som publiksnitt ha sett 24-åringen för sista gången. Fortuna Düsseldorf, trea i tyska andradivisionen Bundesliga 2, har erbjudit svensken ett proffskontrakt.

”Skickade en video på mig”

– Jag har en morbror därnere och skickade en video på mig. Sedan var jag där en vecka i somras och tränade men de ville vänta och se hur det gick för mig i Sverige. Sedan tog de beslutet att ge mig ett kontraktsförslag, säger Ramadani.

Düsseldorf hade över 30 000 på sin säsongspremiär och är i skrivande stund trea i tabellen. Nu vill klubben att Ramadani kommer över i januari och går direkt in i a-truppen.

– Det låter som en dröm. Det är mest en chock. Man har sett på TV hur folk går från division fyra till förstaligor i olika länder men det är en dröm. De vill satsa på mig och tror på mig har de sagt.

Överväger att tacka nej

Ramadani beskriver sig själv som en kvick yttermittfältare som gillar att bryta in i banan. Den andra beskrivningen är en bilbyggare på Volvo, ett jobb han nu kan lämna bakom sig.

– Det är bra summor, riktigt bra summor. Det är som i allsvenskan så man klarar sig lugnt och fint där. Kontraktet är på 1+1 år.

Men det är ändå inte helt säkert att 24-åringen hoppar på drömerbjudandet. Hur märkligt det än låter kan Ramadani nobba pengarna, storpubliken, drömfotbollen och chansen att få spela mot Franck Ribery och Arjen Robben i Bundesliga nästa år (vid avancemang).

– Jag vet inte än. För mig är det inga problem men frugan vill inte lämna Sverige och sitt jobb här. Jag vill inte åka själv så det är det som är dilemmat. Men innan januari ska jag ha bestämt mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga