Bengtsson och Hooiveld kan debutera

avPierre Wingren

Köpenhamn tar emot ett dyrt Chelsea på Parken

Det var inte bara Chelsea som öppnade plånboken under vintern. Köpenhamn gjorde klart med Pierre Bengtsson och Jos Hooiveld, och de båda kan få göra debut mot Chelsea i kväll.

De kostade förstås inte lika mycket som Fernando Torres.

FC Köpenhamn och dess svenskar hoppas att laget ska kunna skrälla mot giganterna Chelsea i Champions League. Ser man till lagens värde blir det just en praktskräll om Köpenhamn lyckas vinna.

London-klubbens värde är ungefär elva gånger högre än den danska huvudstadsklubben. Sist in i laget var anfallaren Fernando Torres, 26, som kostade omkring 58 miljoner euro när han anlände från Liverpool.

– Han har lyft hela laget, säger John Terry på en presskonferens.

Istället för att känna skräck inför uppgiften är det positiva tongångar bland de regerande mästarna från Danmark.

– Det är ju dem man drömmer om att slå. Det är att jämföra med när vi möter ett lag från en lägre division i cupen, då ska de visa något extra när de dyra killarna kommer till byn, säger William Kvist i FCK.

Bengtsson och Hooiveld i truppen

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken, 42, har tagit ut en preliminär trupp inför matchen. I den återfinns de båda nyförvärven och före detta AIK:arna Pierre Bengtsson, 22, samt Jos Hooiveld, 27.

Nu ska visserligen truppen på 19 man bli 18 innan matchstart, men minst en av de två får möjligheten att debutera i kväll.

– Det är härligt att vara med om en sådan här stor match, även om det inte slutar med speltid, säger Pierre Bengtsson till Ekstrabladet.

Likt Fernando Torres värvades Pierre Bengtsson under vintern – men för en helt annan summa.

– Det är ju helt enorma summor, som man har svårt att förhålla sig till, säger Pierre Bengtsson.

Fotnot: I kommentarsfältet funderar ni på Hooivelds vara eller icke vara. Uefa har faktiskt gjort reglerna lite slappare, vilket innebär att Hooiveld får spela eftersom att Celtic aldrig tog sig in i gruppspelet. Ett lag får värva – och använda sig av – spelare som enbart spelat i kvalet, förutsatt att klubben de tidigare tillhörde åkte ut i kvalet.

Alltså: Fritt fram för Jos!

ARTIKELN HANDLAR OM