Wennman: Isaksson till West Ham uppger en källa

FOTBOLL

BADEN-BADEN

Det var bra att bli påmind:

Man vet att världen är sig lik när Italien får en grym straff på stopptid och går vidare i ett fotbolls-VM.

Här på kurorten kan det nämligen vara lätt att glömma den råa verkligheten bortom friden,

pensionärerna och de skogsbeklädda kullarna.

Det var en sån där dag då egentligen ingenting rörde sig kring fotboll; det enda som antydde att det pågår ett VM var synen av en lång räkel vid namn Peter Crouch, skyndande genom en gränd med ett koppel autografjägare i hasorna.

England hade träningsfritt. Inga presskonferenser. Inga skandaler att sätta tänderna i.

Det var alltså en dag som gjord för kontemplation och eftertanke, men för ett pressdrev som gått på adrenalin i en månad är just såna dagar besvärliga.

Vad GÖR man på en plats som denna när det inte finns en match att se, inte en träning att hänga på, inte en intervju att göra?

Neville Neville i Baden-Baden

Tja, man kan sätta sig i skuggan och läsa The Sun. Man kan lyssna på bomba-bompa-orkestern i parken (svårt att undgå). Man kan studera alla dessa fantastiska små hundar som leds i koppel av miljonärerna här. Det kryllar av minidogs, det är som en råttinvasion, och alla är oerhört söta och lyckliga och av raser jag aldrig hört talas om. Då och då dyker det upp en vit pudel som framstår som en vidrig best i jämförelse med de små marsvinen. Pudlarna här måste känna sig kaxiga som pitbullterriers.

Man kan gå och ställa sig med alla andra utanför krogen Garibaldi och titta in genom de öppna fönstren när de galanta, engelska spelarfruarna äter lunch. Ja, det går alltså ut på det - man bara ställer sig där och glor stint med gapande mun på kvinnor i solglasögon. Som äter. Inte riktigt underhållning i min smak, men jag har kanske missat nåt.

Tittar man sen tvärs över gatan kan man se paparazzigänget med Fågeldödaren och Mr Först-i-kön i spetsen stå och lura med långa objektiv bakom en busskur.

Och kollar man neråt höger till kan man se Gary Nevilles pappa sitta på grannkrogen Leo"s. Herr Neville heter märkligt nog Neville också i förnamn. Neville Neville i Baden-Baden. Jag skrattade i tio minuter när jag hörde det.

Drevet träffar familjen

Man kan, som Eleganten, gå på shoppingrunda i mycket dyra butiker och komma till hotellet med fulla kassar och säga:

- Sensationella skjortor, pojkar, sensationella.

Man kan flyga in familjen för ett par semesterdagar på kurorten, vilket flera ur Drevet har gjort. Jag har på kort tid presenterats för Fru Bison, Fru Laptop och Fru Blod. Laptop gick för övrigt omkring med en fyra månaders baby i en sele på magen och jag undrade vad ett barn till en Laptop kan tänkas heta. Ipod?

Man kan också, som jag, sätta sig för sig själv vid ett litet romantiskt torg och känna sig som om man vore med i en gammal film. Ni vet: kullersten, gaslyktor, en liten fontän, vindstilla och varmt, blommor överallt, uteservering, kaffe och Sambucca, en frilansande dragspelare.

Är Grip underrättad?

Dragspelaren (det var inte Tord Grip) fick mig att fundera över sakernas tillstånd. Han spelade, mycket bra, i en halvtimme. Sen gick han runt med ett slags krus och samlade upp belöningen från folket på tre serveringar runt omkring. Systemet med euro betyder att ingen med självaktning, allra minst här, ger mindre än en euro. Som är knappt tio kronor. De flesta ger två euro eller till och med en sedel.

Denne dragspelare fick på så vis ihop minst 50 euro, kunde jag konstatera, på en kort stund. Han fortsatte sen givetvis till andra liknande torg och serveringar och måste, mycket lågt räknat, göra 300 euro på en kväll.

Det blir knappt 3 000 kronor. Som på tio dagar är 30 000. Som på en månad är 90 000 kronor skattefritt.

Jag ställde mig två frågor:

1) Vad tjänar sportjournalisterna här?

2) Är Tord Grip underrättad om vilka extrastålar som finns att göra?

Linking - en konstart

Om man trots detta inte kan gå ner i varv här i lugnet vid Svarta Skogen kan man syssla med det som Drevet alltid tar till när det behövs nytt material hemma:

Linking.

Det är en konstart i sig och betyder att man länkar, eller kopplar ihop, en spelare med en ny klubb. Det är mest lösa rykten eller ren fejk, man hänvisar till en okänd "källa" som kan vara precis vem som helst - eller ingen alls - och skriver "David Beckham is today linked with..." Och så namnet på en klubb som sen får förneka saken.

Det pågår ständigt, året runt, framför allt i tabloiderna.

När Drevet svurit färdigt över straffen som sände deras kusiner från Australien ut ur VM sa jag att jag skulle gå upp på rummet och göra lite linking.

- Andreas Isaksson, sa jag, vilken klubb är det lämpligt att jag linkar honom med?

- Ta West Ham, sa Eleganten. West Ham är den bästa klubben i ligan som behöver en målvakt av Isakssons klass.

Okej, Isaksson till West Ham , alltså. Uppger en källa.

Peter Wennman