Bänkad i Sverige – hyllad i England

FOTBOLL

Crouch: Lärde mig mycket i Hässleholm

Han hade svårt att platsa i IFK Hässleholm och lagkamraterna minns honom bäst för sitt festande.

I dag gör Peter Crouch, 25, succé i Liverpool.

- Jag vet inte om det var ölen eller tjejerna han gillade, men han var ute ofta, säger tidigare lagkamraten Alexander Söderberg.

MÅLSKYTT - TILL SLUT Peter Crouch hade måltorka i början av sin Liverpoolkarriär - men nu har den släppt och anfallaren är hyllad.

Våren 2000 gjorde engelske fotbollsspelaren Peter Crouch sitt korta gästspel i dåvarande division två-klubben Hässleholm.

Han lånades ut från Tottenham där han hade svårt att slå sig in i startelvan. Även i Hässleholm blev det en del bänknötande, men tiden i Sverige var viktig menar Crouch.

- Jag lärde mig mycket när jag var i Sverige. Jag rekommenderar andra unga spelare att gå samma väg som jag gjorde. Jag trivdes i Hässleholm, säger han till Kanal 5:s Liga Europa.

Målskyttet lossnade

I juli förra året lämnade Crouch Southampton för Liverpool där han numera är given i startelvan. Men vägen dit har inte varit spikrak, i 22 matcher gick han mållös innan målskyttet äntligen lossnade.

-Det var frusterande att bli värvad till Liverpool och inte kunna göra mål under så lång tid.

I dag hyllas den över två meter långa anfallaren för sitt huvudspel. En talang han har förädlat under de senaste åren. I Hässleholm satt nickarna inte riktigt som de skulle.

- Vi tänkte att han skulle vara grym på hörnor, men han blev nästan lägre när han hoppade, säger Hässleholms mittfältare Alexander Söderberg.

Då var utekvällarna i centrala Hässleholm med minnesvärda än huvudspelet.

Kända engelsmän som spelat i Sverige

Janna Roosch Haraldsson

ARTIKELN HANDLAR OM