Bank: Jag vet att Svensson klarar jobbet - han är min man

FOTBOLL

Det är lätt att glömma, men rätt nyss var det Anders Svensson som var den Kim Källström är nu.

Anders hade en utlevd, bekymmerslös spelstil och kunde hitta en lösning på en match på en yta stor som ett brunnslock. Han såg alltid bra ut, men lite då och då hände det saker runt omkring honom som inte hände när, låt säga, Magnus Svensson spelade. En missad markering här, en förlorad löpduell där, en svårförklarad obalans i defensiven.

Försvarsspelet var och är grunden i landslagets spel. Anders Svensson lärde sig det spelet den hårda vägen, från en position strax framför Gordon Strachans spända överläpp.

Grunden är problemet

Nu kommer Kim Källström efter en lysande säsong i Rennes, med självförtroende, Lyon-kontrakt, härförarblick. Kim är allas älskling, min också. Men för skribenter finns en regel som heter "kill your darlings". Jag vill inte döda tanken på Kim som playmaker, han har en enorm potential att lyfta laget.

Så vad är problemet?

Grunden.

Kim slapp det tyngsta defensiva ansvaret i Rennes, mot Irland kom han ofta fel. Jag hoppas att han är stark nog defensivt - men jag vet det inte. Jag har inte fått se honom testas tillräckligt. Och i ett VM vill man veta.

Jag vet att Anders Svensson klarar jobbet. Därför är han min man.

Simon Bank