Storpublik följde första träningen på tysk mark

FOTBOLL

”Ett trevligt och positivt bemötande”

Foto: Första träningen i Tyskland Så såg det ut i Bremen strax efter att de svenska spelarna kommit ut på träningsplanen.

BREMEN

Henke, Zlatan och Ljungberg lockade storpublik till den första svenska träningen i Bremen.

Den lilla träningsanläggningen tätt intill Weserstadion var smyckad i gult och blått.

– Det var ett mycket trevligt och positivt bemötande. Vi hade bestämt att vi skulle ha en öppen träning för allmänheten så det var kul att kunna bjuda på det, säger Lasse Lagerbäck.

Strax efter klockan elva på söndagsförmiddagen inleddes det första svenska träningspasset på tysk mark. Plats: SV Werder Bremen Amature-stadion, en liten gemytlig arena som fräschats upp lagom till VM-året.

Lars Lagerbäck och Roland Andersson kickade igång passet och publiken kunde konstatera att alla svenska spelare finns tillgängliga med VM-premiären bara dagar bort.

Anders Svensson – som drog på sig en lättare fotskada i genrepet mot Chile – deltog fullt ut och såg inte ut att störas alls av smällen.

Ett mindre kaos

Träningen genomfördes som planerat, men utanför var det smärre kaos. Speakern fick vid ett tillfälle väjda till de fans som letat sig till arenan att packa ihop sig närmare varandra för att alla skulle kunna komma in på den begränsade del som finns öppen för publik.

En som lockats till svenskträningen var tyskan Yvonne Rehr.

– Jag har bott i Sverige men lever här i Bremen nu. Det känns jättekul att de har valt vår stad som bas, och jag tror att många i staden tycker det är kul att ha ett VM-lag här.

Den 26-åriga tyskan fanns på plats – mest för att följa Fredrik Ljungberg.

– Han är bäst!

”En bra början”

Planeringen bakom valet av Bremen har landslagsledningen skött minutiöst och efter det första passet var det breda leenden.

– Vi är väldigt nöjda med hotellet, och all logistik har fungerat hittills. Träningsplanen är helt okej också – så det har börjat bra, säger Lagerbäck.

Läs också: