Nya vd:n drömmer om Zlatan – vill inleda förhandlingar

avDaniel Sörensen

Milans nya vd, Ivan Gazidis, har precis landat i klubben.

Hans första uppdrag?

Enligt flera italienska tidningar ska han vara väldigt sugen på att plocka in en viss Zlatan Ibrahimović i januari.

Är Zlatan Ibrahimović, 37, på väg till Milan eller inte?

Frågar du honom själv är svaret ”kanske”.

– Det är ingen hemlighet att jag gillar Milan. Jag var ledsen i Barcelona men allting förändrades i Milan. Där blev jag glad igen och ville betala tillbaka för allt de gjort för mig, har han tidigare sagt om klubben som han spelade för 2010–2012.

Foto: NOUSHA SALIMI / TT
Ivan Gazidis

Frågar du lagets tränare Gennaro Gattuso är svaret ”ja”.

– Han är alltid välkommen att bära en tröja som har en så vacker historia och han kan vara användbar för oss. Vi behöver spelare som honom och jag vill tacka honom för det han sagt.

Vill hålla möte snarast

I dag rapporterar de italienska tidningarna Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport att Milans nye vd, Ivan Gazidis, vill skriva ett avtal med svensken så fort som möjligt.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I september i år fick 54-åringen, som tidigare huserat i Arsenal, ett erbjudande om att ta rollen i den italienska klubben och då samtidigt höja sin lön rejält. I dag gick han officiellt på sitt nya jobb, och han har redan börjat göra sig hemmastadd på klubbens träningsanläggning Milanello.

Italiensk media skriver nu att Gazidis vill förstärka laget redan i januari och de två namn som ska ligga närmast till hands är Ibrahimović samt Chelseas mittfältare Cesc Fàbregas. Han vill träffa de båda spelarnas representanter snarast möjligt. Det återstår att se om parterna kan komma överens om en övergång.

Zlatan gjorde under debutsäsongen i amerikanska Los Angeles Galaxy hela 22 mål och sju assist på 27 matcher, men hans lag misslyckades att ta sig vidare till slutspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM