Sålde en halv miljon tröjor – på ett dygn

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Tröjförsäljningen hos Juventus har tagit fart.
Siffrorna för det första dygnet efter att Cristiano Ronaldo blev klar har nu kommit.
Mer än 500 000 tröjor såldes på 24 timmar.

I tisdags blev jätteaffären klar. Den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren Cristiano Ronaldo, 33, lämnar Real Madrid för Juventus.

Men smakar det så kostar det. Juventus betalade cirka en miljard kronor för Ronaldo som ryktas få en årslön på 300 miljoner kronor.

Redan nu har återbetalningen dock börjat för Juventus.

Det första dygnet efter att Cristiano Ronaldo presenterats såldes mer än en halv miljon Juventus-tröjor med ”Ronaldo 7” på ryggen. The Sun uppger att Juventus sålde just 500 000 Ronaldo-tröjor på sin webbsida under de första 24 timmarna.

Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP

Intäkter på en halv miljard

Utöver det skriver Yahoo Italia att ytterligare 20 000 tröjor såldes via Juventus och Adidas officiella butiker runt om i världen under samma tidsperiod.

De enorma försäljningssiffrorna motsvarar halva övergångssumman för Ronaldo. Kostnaden för en tröja ligger på 104 euro, cirka 1 000 kronor, vilket innebär att tröjförsäljningen inbringade intäkter på en halv miljard kronor under 24 timmar.

Än har Cristiano Ronaldo inte presenteras av sin nya hemmapublik. Först på måndag tar den officiella presentationen plats i Turin.

Publicerad:

LÄS VIDARE