Roma slog ut Barcelona efter galen vändning

avMalin Wahlberg

Det var inte många som trodde – men Roma gjorde det. 

Barcelona är utslaget ur Champions League efter en galen vändning på Stadio Olimpico.

– När vi har fansen bakom oss kan ingen slå oss, säger hjälten Kostas Manolas.

Barcelona reste till Rom med 4-1 i bagaget från Camp Nou och såg ut att ha säkrat semifinalavancemanget inför returen. 

Det var i alla fall vad alla trodde. 

Men Roma väckte liv i kvartsfinalen. Redan efter sjätte minuter satte Edin Dzeko 1-0 och hoppet var tänt. När hemmalaget sedan fick straff i den 58:e minuten var var det mer än så.

Olympiastadion exploderade

Danielle De Rossi satte straffen och plötsligt var Roma bara ett mål från att slå ut Barcelona. Roma fick ett jätteläge att sätta 3-0-målet i den 79:e minuten, men Marc-André Ter Stegen stod för en galen räddning. 

Målet kom i stället tre minuter senare. Kostas Manolas dök upp på en hörna och nickade in 3–0 och hela Stadio Olimpico exploderade.

Barcelona, som stod för en galen vändning mot PSG i Champions League i fjol, jagade ett reduceringsmål som skulle ta vidare – och det saknades inte chanser. Men Roma lyckades stå emot och stod för en av de största skrällarna i Champions League efter att ha gått vidare på bortamål.

– Vi trodde från början, efter att vi förlorade med 4-1 och vi berövades på två straffar, men vi såg att laget var där. Vi visste att vi kunde göra det och vi visade styrka, säger Manolas enligt AP och fortsätter:

– Vi gav allt och visade att när vi har fansen bakom oss kan ingen slå oss.

”Ingen trodde på oss”

Efter slutsignalen visste glädjen inga gränser i Roma.

– Otroligt, galet. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Vi gjorde det när ingen trodde på oss, säger Dzeko i Viasat och fortsätter:

– Vi visste att vi spelade mot ett av de bästa lagen och det första målet hjälpte oss mycket och pushade oss framåt men våra fantastiska fans bakom oss. Vi gjorde det tillsammans.

Sportbladet Erik Niva hyllade Roma stort i Viasats studio.

– De är inte kloka de där romarna. Det är en vanvettig fotbollskväll där nere. Det är en vändning som de kommer att skriva sånger om och sjunga sånger om i årtionden framöver, säger han och fortsätter:

– Det här är ju ett mindre fotbollsmirakel och sådant som mest bara händer i romerska sagor. 

Foto: TT

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM