Bajen utbuat: ”Det var långt ifrån bra”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Supportrarna levererade – till skillnad från spelarna.

Hammarby spelade 0–0 mot Syrianska i Svenska cupen.

– Det här var långt ifrån bra, säger mittfältaren Johan Persson.

Hammarby satte förra säsongen ett nytt publikrekord med ett hemmasnitt på 25 507 åskådare, och intresset för Bajen har inte svalnat.

Inte mindre än 9 166 personer sökte sig till Tele2 Arena för att se årets första tävlingsmatch, cupmötet med Syrianska.

De flesta måste ha ångrat sig, för det var Hammarby snarare än Superettan-laget som hade problem med tempot. Bajen, utan avstängde Måns Söderqvist, hade inte ett enda avslut på mål i den första halvleken, då Syrianska hade både en och två chanser att ta ledningen. Richard Yarsuvat utmanade Ögmundur Kristinsson med ett distansskott och var senare centimetrar från att frispela Stefan Ilic med ett inspel från vänsterkanten.

– Vi är det spelförande laget och skapar en hel del chanser, även om vi stundtals tröttnar. Vi är mer än nöjda med insatsen, säger Bosko Orovic, tränare i Syrianska.

Något bättre i andra

Spelarna i Hammarby, som svarade för en rad individuella misstag, skärpte till sig något i andra halvlek men förtjänade inte att vinna.

Buropen från de egna supportrarna berättar det mesta om årspremiären.

Johan Persson var, som sig bör, besviken när han intervjuades direkt efter matchen.

– Vi slarvade i passningsspelet och blev stillastående. Vi höjde oss lite under de sista 15 minuterna, men det var långt ifrån bra, säger han.

Nanne Bergstrand, Hammarby-tränaren, kunde bara hålla med.

– Det är klart att vi inte är nöjda. Syrianska gör en bra match och i första halvlek har vi stora problem med deras passningsspel. Det blir lite bättre i andra, men vi gör ingen bra prestation. Det är för trögt och tungfotat, säger Bergstrand.

”Chockad är jag inte”

Är du chockad?

– Chockad är jag inte. Det har funnits perioder under försäsongen då det har sett ut så här. Det finns lite strukturella problem.

Samtidigt som Hammarby spelade befinner sig sportchef Mats Jingblad och scoutingchefen Mikael Hjelmberg i Brasilien, för att diskutera framtida samarbeten och studera eventuella nyförvärv.

– Vi är öppna för alla positioner. Det kan fortfarande hända saker i truppen, säger Nanne Bergstrand.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.