Nobbade guldfesten – nattade barnen

1 av 4
FOTBOLL

Det är redan klassiska bilder när hela Leicestertruppen firade guldet hemma hos Jamie Vardy.

Eller nästan hela, nu förklarar nämligen Kasper Schmeichel varför han saknades när guldet säkrades.

– Jag nattade min dotter, säger han till TV2, enligt Ekstra Bladet.

Ni har säkert redan sett bilderna. När Leicesters trupp brister ut i ett fullständigt galet jubel efter att Chelsea hämtat upp 0-2 till 2-2 och därmed säkrat klubbens skrällguld.

Men alla som kollade på bilderna kunde också konstatera en sak: alla stjärnorna fanns på plats – utom danske målvakten Kasper Schmeichel.

Nu berättar han för första gången om varför han inte firade guldet med laget. Och det handlade inte om en spricka i den så homogena truppen.

”Kunde inte jubla”

– Jag måste erkänna att jag inte ville se matchen. Jag har inte sett några av Tottenhams matcher. Nu dröjde det också 50 minuter till jag såg den för jag nattade min dotter. Sen kom min fru in och skulle säga god natt och jag kunde se på hennes ansikte att hon visste något, säger keepern och fortsätter:

– Då hörde jag att Tottenham ledde med 2-0 och då tänkte jag att jag lika gärna kan se avslutningen. Jag satt med min son och han somnade tre minuter innan Eden Hazard kvitterade så jag kunde inte jubla för då skulle jag väcka honom.

Men den danske målvakten lät inte bli att festa helt. Så fort sonen lagts i sängen åkte han hem till Jamie Vardy och anslöt till festligheterna.

I morgon avslutar Leicester säsongen med match borta mot Chelsea. Där ska de regerande mästarna hylla de nyblivna på traditionellt manér.