Glenn Strömberg: ”Sköttes så bra!”

FOTBOLL

Old Trafford blev utrymd efter att ett bombliknande föremål hittats.

Mitt i kaoset – Henrik Strömblad och Glenn Strömberg.

– Väldigt olustigt, säger han till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg.

Henrik Strömblad och Glenn Strömberg skulle kommentera matchen Manchester United-Bournemouth på Old Trafford.

Men det blev ingen match.

Efter att ett bombliknande föremål hittats evakuerades arenan, och matchen blev uppskjuten.

– Generellt, väldigt olustigt. Jag och alla andra är ju där för att titta på en fotbollsmatch, sen försvinner spelare och folk och man undrar varför, anar att någonting är på gång, säger Glenn Strömberg på telefon via England.

Viasats team satt på läktaren som inte fick lämna arenan först.

– Man ville ju bara ta sig därifrån såklart, med allt annat folk. Men de tyckte väl att någonting behövde kollas extra noggrant på den andra sidan. Jag, och många jag pratade med, har aldrig varit med om något liknande, säger Strömberg.

"Ingen panik"

Trots kaoset uppstod aldrig någon panikkänsla kring Old Trafford, enligt Strömberg.

– De gör det väldigt bra. Ena sidan gick ut åt ena hållet, och vi gick ut år ett annat. Det blev aldrig kaos och det flöt iväg riktigt, riktigt bra. Om det hade kört bilar förbi hade de nog bara antagit att den var slut. Det var inga panikgrejer, säger han.

Till Viasat, innan beskedet om att matchen skulle skjutas upp, sa Henrik Strömblad att säkerheten var extra hög innan matchen.

"Sköttes så himla bra"

– Det var ingenting olustigt eller konstigt med det, men jag la märke till att fler saker kontrollerades på väg in till stadion, de gick igenom varje väska och så. Jag har nog aldrig varit med om en sådan hög säkerhet under en fotbollsmatch, det var tre kontroller innan man fick komma in, säger Glenn Strömberg.

När Manchester United-Bournemouth spelas vet ingen ännu, men Glenn Strömberg har inga problem med att komma tillbaka.

– Jag kan ju inte säga att det känns helt okej, det hade ingen tyckt. Jag är inte nöjd och glad, men jag får säga att allt sköttes så himla bra, med tanke på hur mycket folk det var. Jag är inte nöjd och glad över att det inte blev någon match, men jag har inga problem med att komma tillbaka, säger han.

Fotnot: Senare under söndagskvällen bekräftade polisen att attrappen hade glömts kvar av ett externt säkerhetsföretag under en övning med bombhundar. Läs mer här.

ARTIKELN HANDLAR OM