Kamara hjälte i comebacken

FOTBOLL

Han var tvungen att avsluta karriären efter att läkarna upptäckt en risk för plötsligt hjärtfel.

I natt gjorde förre Norrköpings-spelaren Alhaji Kamara succécomeback i MLS med matchens enda mål när hans DC United slog Kansans City med 1-0.

Sierra Leonefödde Alhaji Kamara vann allsvenskan med IFK Norrköping i fjol, men Europeiska fotbollförbundet stoppade tidigare i år honom från att spela fotboll sedan det framkommit att han har ett medfött hjärtfel som kan leda till plötslig hjärtdöd.

Men den amerikanska proffsligan MLS gav honom tillstånd sedan han genomgått flera läkarundersökningar i USA och för drygt två veckor sedan skrev han på för DC United som spelar i Washington.

Kamara, som inte spelat på sex månader, var från början inte påtänkt till spel förens om ett par veckor men byttes ändå in i slutminuterna.

– Han har en bit kvar, han har varit borta länge. Men han vet hur han ska agera kring straffområdet, han kommer tillföra mycket till laget, sa DC Uniteds tränare Ben Olsen.

Tog vara 33 sekunder

Ändå blev Kamara inbytt i den 85:e minuten mot Kansas och det tog bara 33 sekunder innan succén var ett faktum.

Den förre Norrköpingsanfallaren tog egen retur efter att ha nickat på ett inlägg från vänsterkanten och tryckte in bollen i mål.

– Jag såg bollen komma. Jag försökte nicka in den, men det blev kamp om bollen och när jag såg bollen bara ligga på marken reagerade jag direkt, säger Kamara till Washington Post.

– Förutom att ha gjort mål är jag väldigt lycklig att vara tillbaka efter att ha varit borta så lång tid