Blåvitt utslaget efter galen miss

avPetra Thorén

FOTBOLL

Fick bara 1-1 mot Frej: ”Det är bedrövligt”

1 av 7 | Foto: C MORE
Jakob Ankeresen hade helt öppet mål från bara någon meter - men sköt högt över.

IFK Göteborgs spelare kritiserar sig själva efter cupfiaskot och alla missade målchanser.

Mittfältaren Jakob Ankersen tar på sig skulden för sin supermiss – han var helt säker på att bollen skulle gå i mål.

– Den tar jag på mig. Det känns väldigt tungt just nu, säger han till Sportbladet.

Efter oavgjort och mängder av missade chanser mot Degerfors förra helgen åkte IFK Göteborg till Solna och Skytteholms IP på söndagen.

Efter 90 minuter och mängder av nya missade målchanser kom IFK-spelarna släntrandes i sina grå träningsoveraller från omklädningsrummet

Nyduschade men utan att ha tvättat bort besvikelsen.

IFK Göteborg som vann cupen förra våren spelade oavgjort (1–1) mot ett frentiskt stridande IK Frej. Detta trots en rad målchanser i främst andra halvlek efter att ha tagit ledningen i första via Victor Sköld och tappat ledningen efter Joakim Runnemos kvittering.

– Vi hade inte så klara målchanser mot Degerfors som vi hade i dag. Det är sjukt att vi inte gör fler mål. Vi hade två i ribban, två i stolparna och ett missat öppet mål (Jakob Ankersens chans). Sett över två matcher har jag aldrig varit med om att inte vinna matcher med så många chanser. Sen är det för dåligt att vi inte gör det, säger Tobias Hysén.

Tänkte på firandet

Den allra vassaste chansen hade Jakob Ankersen i den 65:e minuten. Han var helt ren framför mål, men sköt över. Bollen kom till honom efter att Frejs målvakt Marko Atanckovic släppt retur på Sören Rieks skott som Martin Smedberg Dalence tog tillvara på och levererade till Ankersen.

En god stund efter matchen berättade han om den tunga missen:

– Det känns tråkigt. Vi har 800 chanser och jag har den största. Man bränner ett av tusen sådana lägen. Det är inte bra när det gör så vi inte kan komma till kvartsfinalen, säger han.

Hur tänkte du i situationen?

– Bollen kommer till mig, jag är hundra på att det bli mål. Det är kanske att jag redan har tanken i mitt huvud på hur jag ska fira... Du jag vet att jag är hundra procent säker på att den ska gå i mål.

Tappar du fokus?

– Kanske. Det känns väldigt tråkigt nu efteråt.

Det finns inga detaljer du kan peka på: balans, blick på boll...?

– Nä eller det kan man väl göra. Men jag är hundra på att den ska gå in. Det känns väldigt tungt just nu.

Det var ju flera andra som kunde satt sina chanser?

– Ja, det är klart men min chans är kanske den som kommer att vara störst och den som man kommer att prata om. Jag tar på mig den.

Sågar sig själva

Lagets anfallare med Tobias Hysén och Gustav Engvall i spetsen var kritiska mot lagets avslut.

– Vi måste få bollarna mellan stolparna. Det är de små marginalerna som vi måste träna på. Det är otur, samtidigt är vi så bra fotbollsspelare att vi ska kunna göra mål. Vi får gå till oss själva, säger Gustav Engvall.

Tobias Hysén hade också möjlighet att göra mål. Ett av hans skott gick i ribban.

– Du måste göra mål, det är vad det går ut på. Nu har vi inte gjort tillräckligt med många mål för att vinna mot två Superettan-lag och det är alldeles för dåligt. Med all respekt mot Degerfors och Frej men vi ska vinna de här matcherna, säger han och fortsätter:

– Ska man se det positivt så har vi redan vår Europacupplats klar så vi är inte lika beroende av cupen som andra lag är. Men vi hade sett fram emot ett vinna den igen. Nu är vi borta efter två matcher och det är bedrövligt.

Halmstad BK, som IFK Göteborg möter nästa helg, tar nu segern i gruppen och avancemanget till kvartsfinal efter två raka segrar.