Premier League 2015/2016

Legendaren rasar: ”Då måste Wenger bort”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Målar upp scenariot som ”ska” kosta Wenger jobbet

Arsene Wenger, Arsenal.

Arsene Wenger, Arsenal.

Foto: Scanpix.

Arsene Wenger måste sparkas – om han förlorar ligatiteln till Leicester eller Tottenham.

Det anser Arsenal-legendaren Paul Merson.

Paul Merson under tiden i Arsenal.

Foto: BILDBYRÅN

Arsenal reste till Manchester och Old Trafford med förhoppningen om tre nya poäng och att sätta ytterligare press på ligaledaren Leicester. Men London-klubben föll 2-3 mot United efter en undermålig insats.

Därmed har Arsenal tre poäng upp till tvåan Tottenham och fem poäng upp till Leicester med elva omgångar kvar att spela av säsongen.

Efter matchen har Arsenals stjärnor fått utstå hård kritik för insatsen på Old Trafford. Nu får tränaren Arsene Wenger sig en ordentlig känga – av Arsenal-legendaren Paul Merson.

”Lojala fans”

Den tidigare Arsenal-stjärnan menar att Wenger måste sparkas om Leicester eller Tottenham vinner Premier League denna säsong.

– Om Tottenham eller Leicester vinner ligatiteln måste Arsene Wenger bort. Sitter man och säger till Arsenal-fansen – dessa lojala fans – att klubben inte behöver nya spelare inför säsongen och sedan förlorar ligan till Leicester eller Tottenham ser jag inte hur det kan rättfärdigas, säger han enligt Daily Mirror.

Enligt Merson hade det varit mer acceptabelt om det varit Manchester City som snuvat Arsenal på ligatiteln.

– Om Manchester City vinner ligan kan han säga ”de har alla pengar i världen så det hade inte spelat någon roll vem jag köpte”. Men om Leicester eller Tottenham vinner titeln efter att han sagt att han inte behöver nya spelare ser jag inte hur han kan få behålla sitt jobb.

”Det är tränaren”

Aaron Ramsay och Theo Walcott är två spelare som fått utstå särskilt hård kritik för sina insatser på Old Trafford, men Merson lyfter blicken:

– Folk pekar på spelare, men det är tränaren som måste få igång spelarna till såna här matcher. Manchester United må vara femma i tabellen men det är fortfarande en match mot United framför 75 000 åskådare.

Merson tillhörde Arsenal tolv år innan han avrundade karriären med korta sejourer i Middlesbrough och Aston Villa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

Premier League

Arsenal FC

Arsène Wenger