”Spelare vi kan ha nytta av här”

FOTBOLL

Ekdal hyllar Isak – men varnar talangen

Foto: Albin Ekdal.

Alexander Isak har tagit allsvenskan med storm redan som 17-åring.

Nu hyllas talangen av landslagets nyckelspelare Albin Ekdal – men mittfältaren har också en varning till talangen.

– Dras inte med i hajpen, säger Ekdal.

Alexander Isak gjorde en ny bejublad insats när AIK slog IFK Norrköping med 6-0 på söndagen. En prestation som ytterligare spätt på de flyttrykten som redan omgett 17-åringen.

– Först och främst är det en enorm talang. Jag har sett lite och han är otroligt duktig. Jag hoppas han fortsätter den utvecklingen för då är det någon vi kan ha nytta av här väldigt snart, säger landslagets Albin Ekdal.

”Jobba ännu hårdare”

27-åringen varnar samtidigt sin tio år yngre kollega.

– Jag skulle ge rådet att inte dras med i hajpen utan fortsätta jobba. Jag har sett otroligt många talanger i ungdomen som var bättre än många som är proffs i dag men de försvann under tiden. Så att inte sväva iväg utan fortsätt jobba och om möjligt jobba ännu hårdare för att bli ännu större. Sedan att inte sträva för högt direkt nu i början när han är så ung, utan ha lite is i magen och försök inte komma till toppen för snabbt.

”Hade inget smörgåsbord”

Ett råd som inte direkt matchar Ekdals egen proffsstart när han som 18-åring lämnade Brommapojkarna för italienska jätten Juventus.

– Jag hade väl inte ett smörgåsbord att välja på som han verkar ha men vi hade en plan för det också. Tanken var inte att jag skulle slå mig in i Juventus a-lag när jag kom dit som 18-åring utan jag fick träna med dem varje dag, bara det en bra träning, och sedan spela med Juventus ungdomslag som är bäst i Italien. Redan året efter spelade jag Serie A med en mindre klubb. För min del var det perfekt och skulle det bli så för en talang som Isak så skulle det vara perfekt.