Premier League

”Har aldrig sett något liknande under 46 år”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Domartabben (?) som upprör fotbolls-England

Engelske domaren Trevor Kettle bröt ny mark i helgen.

I mötet mellan AFC Wimbledon och Accrinton Stanley blåste han för halvtid – när Accringtons 1-0-mål var på väg in i nätmaskorna.

– Det var skrattretande, säger Accringtons tränare.

Arsenal kämpade till sig ett kryss i London-derbyt mot Tottenham, Leicester ryckte i toppen och Manchester Uniteds segersvit tog slut.

Men det fanns engelska snackisar även utanför Premier League denna helg. För i League Two snuvades Accrington Stanley på tre poäng mot AFC Wimbledon efter ett väldigt unikt agerande från domare Trevor Kettle.

Den första halvleken var inne på tilläggstiden vid ställningen 0-0 när Accrington tog sig in i straffområdet och bollen landade hos Billy Kee. Anfallaren tog emot bollen och avlossade sitt skott mot den bortre stolpen. Men medan bollen är på väg in i Wimbledons mål väljer domare Kettle att blåsa av för halvtid – och målet godkändes därför inte.

De chockade Accrington-spelarna omringade domaren i jakt på svar och funktionärer tvingades gå emellan.

”Alla på arenan var chockade”

Den andra halvleken blev också mållös och Accrington-tränaren John Coleman var precis som sina spelare, chockad, efter matchen:

– Det finns inte mycket att säga. Det var skrattretande. Jag har aldrig sett något liknande under mina 46 år som spelare och tränare, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag trodde att domaren hade blåst när bollen gick i nätet men han sa att han hade blåst innan. Jag hoppas att jag blir motbevisad av repriserna men jag tror att alla på arenan var chockade.

Coleman besparade dock domaren några kängor. I stället kunde han se det romantiska i situationen:  

– Domare gör misstag, de är endast mänskliga. Det är det som gör fotboll så speciellt. Det finns argument och saker att snacka om.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

League Two