Svaret till Ekdal efter ”påhoppet”

FOTBOLL

Italien om Chiellini : ”De fäller honom, då dyker han”

Foto: Ekdal får svar på tal efter ”svin-attacken”

MONTPELLIER. Sverige kommer att göra sitt livs match mot

Italien.

Det räknar de italienska spelarna med.

– Och ni har Ibrahimovic som kan vinna på egen hand. Men vi ska fokusera på vår styrka, säger Candreva.

Fyrtiofem minuter försenade, efter en stenhård förmiddagsträning, kom Alessandro Florenzi och Antonio Candreva till presskonferens i Casa Azzurri, den italienska anläggningen i Montpellier.

– Vi förbereder oss extremt väl, det är nyckeln till att vinna mot Sverige. Vi vann mot Belgien men såg i VM senast att man kan åka ut ändå, det ska inte hända nu, säger Alessandro Florenzi.

Varnar för Zlatan

Många i det italienska lägret, både bland spelare, ledare och journalister, ser matchen mot Sverige som den största i gruppen, mycket beroende på Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en spelare som är i världsklass, det vet alla. Men vi ska koncentrera oss på vårt spel och vår styrka, säger Candreva.

Albin Ekdal talade tidigare på dagen på Sveriges presskonferens om vilken stor målvakt Gianluigi Buffon är och sa också att Giorgio Chiellini är två personer. En mycket fin människa utanför planen och en gris på planen som slänger sig mycket. Vad säger ni om det?

– Vi är stolta att ha dessa spelare i vårt landslag, att spela mot dem är tufft. Det är stora män, stora spelare, svarar Alessandro Florenzi på Sportbladets fråga.

”Inget fel i hans uppträdande”

Antonio Candreva instämmer.

– Och Giorgio? De fäller honom, då dyker han….Skämt åsido, jag ser inget fel i hans uppförande, säger Candreva.

De återkommer flera gånger till hur viktigt det kommer att vara att vara fokuserade mot Sverige och minnas att den första vinsten mot Belgien inte garanterar någonting.

– Vi har tre poäng. Men vi vill bli klara redan mot Sverige, vi vill vinna och vara vidare och kommer att ge allt, säger Candreva.

Florenzi varnar för att ta något för givet.

– Vi ska inte hålla och räkna på motståndare efter gruppspelet och sådant. Vi är inte vidare än, nu handlar allt bara om Sverige och att fortsätta på den väg vi slagit in på.

ARTIKELN HANDLAR OM