Efter "skorpionen" – drömmål av Skrabb

FOTBOLL

Gefle och AIK spelade 1–1 på Skytteholm

"Skorpionklacken" var årets fullträff förra säsongen.

I dag slog han till igen.

Med ett drömmål ordnade Simon Skrabb 1–1 mot AIK.

Foto: Simon Skrabb med trofén för ”årets mål”.

Märkligt få AIK:are, 270 åskådare, dök upp på Skytteholm. De som kom fick se en helt annan, mer allsvensk, typ av fotboll än vad som bjöds på under det märkliga derbyt mot Hammarby i tisdags. Ett ordinarie Gefle bjöd på tufft motstånd mot ett AIK som bytt nio spelare i startelvan jämfört med derbyt. Både Gefle och AIK fokuserade – likt tidigare under försäsongen – på inläggsspel mot sina tunga anfallare.

Linnér inte en chans

Eero Markkanen, som i den första halvleken annars mest utmärkte sig via ett dålig kroppsspråk, lyckades i lika stora delar snubbla/dribbla sig förbi två-tre man. Vid straffområdeslinjen rätade upp kroppen för att skjuta med vänstern. Avslutet var inte märkvärdigt, men Gefles målvakt Emil Hedvalls retur gick rakt ut. Då högg Denni Avdic direkt och rullade in 1–0 i det öppna målet.

Kvitteringen kom efter en halvtimme. Nyförvärvet Simon Skrabb, som är lurig, fick en yta precis utanför AIK:s straffområde. Hemmalagets backlinje hann inte ut i press – och Simon Skrabb kunde med vänsterfoten mycket kontrollerat skruva upp 1–1 i krysset. Unge Oscar Linnér, 19, hade inte en möjlighet att nå bollen. Det var kanske inte i klass med skorpionmålet mot Gefle förra säsongen – årets mål 2015 – men likafullt vackert.

Ofori i bra form

I övrigt då?

Ebenezer Ofori är tillbaka i full form och kontrollerade spelet från innermittfältet, trots fysiskt tuffa motståndare i samspelade Anders Bååth och Robin Nilsson. Den lynnige Markkanen var också nyttig längst upp på topp – precis som Johan Oremo i Gefle – även om inget av deras många lägen omsattes i mål. Matchen slutade därmed 1–1.

ARTIKELN HANDLAR OM