Uppges ha tagit kontakt med Raiola

FOTBOLL

Zlatan ska ha erbjudits ett tvåårskontrakt på en lön runt 8 miljoner euro per säsong

Foto: Napoli jagar Zlatan och ska enligt uppgifter kontaktat Mino Raiola.

UDINE. Napoli vill ha Zlatan.

Det uppger italienska Mediaset nu i dag.

Den syditalienska klubben uppges ha tagit en första kontakt med Ibrahimovic via agenten Mino Raiola.

Högvilt på transfermarknaden. Det är Zlatan Ibrahimovic, då hans kontrakt med PSG går ut i sommar. Nu uppges Napoli ha tagit en första kontakt med Zlatans agent, enligt italienska Mediaset.

Ibra ska erbjudas ett tvåårskontrakt på en lön runt 8 miljoner euro per säsong som med bonus skulle komma upp i 10 miljoner euro.

I december i fjol sa Mino Raiola till Radio CRD:

– Zlatan har sagt att han vill avsluta karriären i Napoli, men jag tror inte att han ingår i president De Laurentiis projekt.

Nu verkar dock De Laurentiis ha tänkt om.

”Jag har Italien i mitt blod”

I går kom uppgifter om ett jättebud från Kina men väldigt lite talar för att Zlatan vill flytta till Kina och leva och spela där. Premier League förblir ett mer troligt alternativ, liksom USA, på sikt, men även Italien finns med i bilden. Inget talar för en flytt tillbaka till Milan men Zlatan har vid flera tillfällen genom åren pratat om sin fascination för Napoli, både klubben och staden Neapel.

– Jag har Italien i mitt blod, har Zlatan sagt till Sportbladet flera gånger.

”Maradonas arvtagare”

Nu uppges dock Higuain kunna hamna i Chelsea och Napoli måste hitta en vinnare, för att nå längre i Champions League och äntligen kunna vinna scudetton igen.

Nyheten om Zlatan fick stort genomslag omedelbart i radio och tv och på sajter med mycket stora ord om ”Ibras återkomst” och ”Maradonas arvtagare” även om alla är medvetna om att många storklubbar kommer att blanda sig i dragkampen om Ibra.