Zlatan: ”OS? Nya klubben avgör”

FOTBOLL

Ibrahimovic öppnar för spel i sommarens turnering

1 av 2

EM först, sen OS?

Zlatan Ibrahimovic visade i dag intresse för att delta i sommarens OS-turnering men avgörandet ligger inte i stjärnans händer.

– Det får den nya klubben avgöra, säger landslagets kapten.

Zlatan Ibrahimovic har gjort en fantastisk säsong i Paris Saint Germain och han har fört Sverige till EM via playoff mot Danmark.

Nu ser blågults kapten fram emot en händelserik sommar.

– Hade jag gjort en dålig säsong hade jag inte haft de möjligheterna jag har i dag. Det ser bra ut både för EM, efter EM och sen har vi ett OS också, säger Zlatan Ibrahimovic med ett lurigt leende.

Spelar du?

– Vi får se....vi får se.

Beslutet kommer fattas av hans nya klubb. Det är klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar PSG efter säsongen och han bekräftade i dag intresse från England.

När U21-landslagets och OS-lagets förbundskapten Håkan Eriscon får höra om Zlatan Ibrahimovics OS-snack blir han glad.

– Vad intressant. Det skulle vara en fantastisk sak att få med en av världens bästa spelare i OS-laget, säger Håkan Ericson till Sportbladet.

Han kommer att presentera en OS-trupp den 7 juni, men kommer att hålla platser öppna för de överåriga spelarna.

– Går de långt i EM påverkar det möjligheten och vilken klubb han kommer att tillhöra påverkar också, säger Håkan Ericson.

Det kan vara svårt att gå in i ett klubbyte med önskan om att spela OS?

– Är det någon som kan ta en sådan förhandling så är det Zlatan och några stjärnor till i världen, påpekar förbundskaptenen.

Om någon av er undrar om Zlatan Ibrahimovic klarar av två mästerskap på en sommar så är det inget han själv funderar på.

– Många sa inför den här säsongen att han är 34 och att det börjar gå utför, men jag har bevisat att handlar om hur gammal du är i huvudet. Jag värmer bara upp, allt ligger i huvudet.

– De mentala biten är 50 procent av fotbollen och där har jag aldrig haft ett problem. Jag känner mig fortfarande ung, säger anfallaren och påpekar:

– Säsongen jag har gjort... jag har inte gjort en bättre säsong. Jag känner i fantastisk fysisk form. Är jag bättre än åren innan? Ja. Varje säsong jag kommit in i har jag känt att jag fortfarande utvecklas. Sen gör jag bara mitt jobb, och jag gör det bra. Jävligt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM