Pep: ”Kommer förmodligen inte få så många chanser”

FOTBOLL

Bayern-tränaren hyllar Atléticos försvar

En vinst är ett måste för att Bayern München ska nå Champions League-final.

Inför returmötet är det dock Atlético Madrid som sitter i förarsätet.

– Det är komplicerat att spela mot såna lag men vi kommer försöka och fajtas hela vägen, sa Pep Guardiola på presskonferensen.

Under Pep Guardiolas, 45, två första säsonger i Bayern München har spanskt motstånd stått i vägen i semifinalen. Den tredje och sista säsongen i den tyska storklubben kan innebära att historien upprepas.

– Vi kom inte tillbaka då. Real spelade väldigt bra - med Bale, Benzema, Di Maria och Ronaldo. Mot Barcelona hade vi 14 spelare tillgängliga och var inte redo, de var mycket bättre vid tidpunkten. Men nu är det ett nytt år och en ny situation för oss - vi har vår chans nu och vi kommer göra vårt bästa, sa Pep Guardiola enligt ESPN på presskonferensen under måndagen.

”Atlético Madrid är kompakta bakåt”

Guardiola passade även på att skicka en känga mot sina företrädare.

– Men vi har lärt oss sedan dess och vi måste visa vad vi har lärt oss. Under min tid här har vi visat att vi kan försvara oss väldigt väl och sen ändra till att attackera. Hitzfeld och Trapattoni har visat att de kan försvara med elva man men mitt sätt är totalt annorlunda. Jag har andra idéer om hur vi ska spela.

Atlético Madrid har under säsongen hållit nolla efter nolla och Pep Guardiola är så klart medveten om att den spanska klubben besitter en urstark defensiv.

– De försvarar väldigt bra. De har erfarna spelare, är kompakta bakåt och lämnar inga ytor. Det är komplicerat att spela mot lag som dem men vi kommer försöka och fajtas för att lyckas, sa Pep innan han la till:

– Vi kommer förmodligen inte få så många chanser men vi kommer gå för det.

Atlético går för seger

Den spanske tränaren fick motta en hel del kritik då han valde att bänka Thomas Müller, 26, i den första matchen. Kritiken är dock någonting han slår ifrån sig.

– Jag tycker inte vi förlorade i Madrid för att Thomas inte var med. Och i morgon kommer vi inte att vinna eller förlora beroende på om han är med eller inte.

Hans kollega i Atlético Madrid - Diego Simeone, 46 - var dock tydlig med att de inte kommer spela på resultatet. Det trots 1-0-segern på hemmaplan i det första mötet.

– Vi kommer gå ut för att vinna och det gör de också. Vi är två lag som vill vinna. Vi vet vad vi måste göra men vi kommer ut dit för att vinna, sa Simeone enligt ESPN.

För att Atlético Madrid ska lyckas ta sig till final är det dock inga individer som ska kliva fram, utan det är kollektivet som ska ordna en finalplats.

”Varje match är ett krig”

– Vi vet vilka vi är och vi är inget annat än ett lag. Som ett lag kan vi slå vem som helst - du kan kolla på statistiken och den här säsongen har vi släppt in färst mål i Europa, men vi har också gjort mål i de flesta matcherna från mitten av säsongen fram tills nu. Om du kombinerar de två kommer du normalt sett nå ett resultat i slutet, sa anfallsveteranen Fernando Torres, 32, innan han fortsatte:

– Det är vår filosofi, vi dör för varandra. Varje match är en kamp för oss, ett krig, och vi behöver den attityden för att besegra ett lag som Bayern - vilka troligtvis är det mest högkvalitativa laget vi har mött den här säsongen.