Efter två skador: Det är inte rimligt!

FOTBOLL

I torsdag: 120 minuters speltid.

Tre dagar senare: tidiga skador på både Malmös och Häckens spelare.

– Det är en direkt koppling, säger C Mores expert Jens Fjellström.

I torsdags spelade Häcken en påfrestande cupfinal i 120 minuter plus straffar mot Malmö. Tre dagar senare syns tydliga tecken på slitna muskler.

För Jo Inge Berget höll låret bara i 40 minuter i Malmös match mot Helsingborg. Sedan föll anfallaren ner i gräset, till synes utan att ha varit med om någon hård närkamp. Berget lindades hårt, byttes ut och såg från bänken hur hans MFF för första gången på tio Skånederbyn förlorade.

Tvåmålsskytten linkade av

Häckenspelarna såg inledningsvis lika trötta ut.

Efter en halvtimme mot AIK låg de regerande cupmästarna under med 2–0. Dessutom hade Demba Savage, två mål i torsdags, ådragit sig något liknande det som hände Berget. Anfallaren satte sig också ner i gräset och behövde hård lindning av låret. Inte heller Savage kunde fullfölja.

Borde flyttats fram

I halvtid av C Mores sändning kommenterar Olof Lundh den täta matchningen.

– Det är inte rimligt att man spelar 120 minuter torsdag och allsvenskt söndag, säger han, och föreslår att matcherna skulle ha flyttats fram ett dygn.

– När det är mjukdelsskador utan att vi kommit till andra halvlek känner jag att det är en direkt koppling, säger Jens Fjellström.

Strandberg glänste

Efter den hemska inledningen såg Häcken ut att skaka av sig tröttheten. De som hämtade upp 0–2 i cupen gjorde samma sak mot AIK. Paulinho byttes in i stället för Savage och stötte snart in reduceringsbollen.

I minut 80 kvitterade brassen med en flygande volley efter inlägg från Kari Arkivuo. Men gästerna kom direkt tillbaka och Carlos Strandberg satte sitt andra mål för dagen till 2–3.

ARTIKELN HANDLAR OM