Zlatan tvåmålskytt i hemmapremiären

FOTBOLL

Ibrahimovic blev matchvinnare för Manchester United

1 av 2

Målskytt i sin debut och i ligapremiären.

I hemmapremiären höll sig Zlatan Ibrahimovic återigen framme – två gånger om.

Svensken blev därmed matchvinnare i Manchester Uniteds 2–0–seger mot Southampton.

GUIDE: Se Zlatan – här är perfekta besöket på Old Trafford

Zlatan Ibrahimovic, 34, första tid i Manchester United kan inte beskrivas som någonting annat än succé.

Såväl i debuten mot Galatasaray som i Community Shield–finalen mot Leicester och i ligapremiären mot Bournemouth har Zlatan Ibrahimovic blivit målskytt.

När det under fredagskvällen vankades hemmapremiär mot Southampton klev Ibrahimovic än en gång fram.

Efter att ha varit nära att trä in ännu en konstspark kom istället det första målet hemma på Old Trafford via en nick. I den 36:e minuten nickade han nämligen kraftfullt in ett inlägg från högerkanten, signerat Wayne Rooney, vilket innebar 1–0 till Manchester United.

”Försökte göra vad jag är bäst på”

I den 52:e minuten kunde Manchester United – och Zlatan Ibrahimovic göra sitt andra mål för matchen. Efter att vänsterbacken Luke Shaw gått omkull tilldömdes Manchester United en straff.

Ibrahimovic klev fram, tog straffen och la kyligt in den i det vänstra hörnet medan Fraser Forster i Southampton–målet gick åt andra hållet. Målet innebar 2–0, vilket även kom att bli slutresultatet i matchen.

– Om laget gör det bra, gör individen det bra, alltid. Jag försökte göra vad jag är bäst på – att skapa målchanser, hjälpa mina lagkamrater och sen göra mål. Än så länge har det blivit tre mål totalt, sa Ibrahimovic angående sin insats enligt Manchester Evening News.

”Ett stort pussel”

Svensken passade även på att hylla laget men menade att det är en lång väg kvar.

– Två matcher, två segrar. Vi blir bättre och bättre. Vi vann första hemmamatchen, det är en bra start. Vi måste bli vana att vinna, för den mentala aspekten är också viktig, inte bara den fysiska, sa Ibrahimovic innan han en stund senare la till:
– Allting är nytt. Det är som ett stort pussel och vi måste sätta samman pusslet, förklarade han och syftade på nyförvärven och den nye managern José Mourinho.

Segern gör att Manchester United kliver upp på sex poäng efter två matcher – och åtminstone tillfälligt bibehåller sin serieledning.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM