"För mig var det här en chans i livet"

avPelle Strandman, Rasmus Senator

IFK Göteborg stoppar Engvall från OS i Rio

Foto: Bildbyrån
Gustav Engvall.

IFK Göteborg stoppar Gustav Engvall från OS i Rio.

Anledningen är det tuffa spelschemat.

– Jag hade velat klona mig och ha en Gustav i OS och en kvar här, men det går ju inte, säger spelaren till Sportbladet.

Inför OS i Rio har flera allsvenska klubbar stoppat sina spelare från att delta.

BK Häcken, IFK Norrköping och AIK har samtliga valt att inte släppa sina spelare till turneringen, samtidigt som bland annat John Guidetti och Victor Nilsson-Lindelöf stoppats av Celta Vigo respektive Benfica.

I dag anslöt sig IFK Göteborg till skaran.

"En så pass viktig spelare"

På sin hemsida skriver klubben att anfallaren Gustav Engvall, 20, inte kommer åka med till OS.

– I överenskommelse med Gustav har vi bestämt, i och med den situation vi befinner oss med kommande Europacupspel, att det är bäst att han stannar och hjälper IFK Göteborg. Europaspel är en väldigt viktig del för klubben och tillsammans med allsvenskan blir det tätt matchande framöver. Gustav, som en av fyra forwards, är en så pass viktig spelare för oss att vi inte kan undvara honom, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

Olympiskt spel för en svensk herrfotbollsspelare är en få förunnad upplevelse. Senast Sverige hade ett lag med i OS var 1992 i Barcelona.

"Hade kunnat ordna snyggare..."

För Sportbladet uttalar sig Gustav Engvall om en dröm han nu konstaterar har gått i kras.

– För mig var det här en chans i livet så det är klart att det funnits i tankarna, säger han och fortsätter:

– Det har varit ett mål väldigt länge men jag respektera IFK:s beslut. Det är inga hard feelings. Det ska bli kul att spela på här och jag hoppas det går bra för oss i allsvenskan och i Europa League, säger Gustav Engvall som är frustrerad över situationen.

– Jag hade velat klona mig och ha en Gustav i OS och en kvar här, men det går ju inte. Vad jag än skulle gjort hade det inte blivit bra.

Gustav Engvall har full förståelse för att IFK Göteborg inte vill släppa honom, men är desto mer kritisk till att OS-turneringen ligger på Fifa-datum.

– Det är tråkigt. Framför allt eftersom det krockar med många klubbars spelschema, det tycker jag man hade kunnat ordna lite snyggare. Det är det jag har att säga. Det är trist att det ska krocka för då blir det många återbud.

ARTIKELN HANDLAR OM