Prognosen: Så går det för Sverige i EM

Enorma uträkningen inför fotbollsfesten i Frankrike

Ut som jumbo direkt i gruppspelet.

Statistikföretaget Gracenotes nya prognos inför EM i Frankrike är ingen rolig svensk läsning.

Med drygt fem veckor kvar till fotbolls-EM i Frankrike inleds snart de sista förberedelserna inför mästerskapet som för första gången spelas i ett nytt, större format.

24 landslag gör upp om den åtråvärda EM-bucklan och Sverige har lottats in i en tuff grupp bestående av Belgien, Italien och Irland.

Dyster prognos

En livlina finns dock i det faktum att de fyra bästa grupptreorna, av sex totalt sex stycken, också avancerar vidare från gruppspelet och in i de nya åttondelsfinalerna.

Men trots de goda förutsättningarna ser det dystert ut för Erik Hamréns landslag – i alla fall om man ska tro Gracenote Sports.

I en ny prognos från statistisk och analysföretaget (tidigare Infostrada reds anm) ser det ut som Sverige blir jumbo i sin grupp och missar fortsatt spel.

Frankrike vinner EM

Gracenote har enligt Newstalk simulerat turneringen genom sin statistikbank 10 000 gånger och resultatet talar för en trolig fjärdeplats för Sverige med Belgien som gruppsegrare, Italien som tvåa och Irland vidare som en av de bästa grupptreorna.

Simuleringarna visar också en EM-final mellan Frankrike och Spanien där hemmanationen drar det längsta strået.

För Sveriges del blir öppningsmatchen mot Irland i den riktiga EM-turnerningen en förmodad måstematch.

Se uträkningen nedan eller i bildspelet uppe i artikeln.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.