Fifa

Prins Ali vill skjuta upp Fifa-valet

Av: 

TT

Ali bin al Hussein.
Ali bin al Hussein.

FOTBOLL

Ali bin al Hussein har i en officiell begäran hos idrottens skiljedomstol Cas begärt att fredagens ordförandeval i Fifa ska skjutas upp. Han är inte nöjd med hur röstningsförfarandet ska gå till.

Ali bin al Hussein – en av fem kandidater som vill ta över som ordförande i Fifa – har inte gett upp sin kamp för att ordförandevalet ska genomföras i genomskinliga valbås.

Den jordanske prinsens advokater har hos idrottens skiljedomstol Cas nu begärt att valet ska skjutas upp. "Fifa motsatte sig vår begäran om en snabbare beslutsprocess i dessa frågor så att beslut kunde ha tagits före den 26 februari. Därför är det naturligt att prins Ali nu vänt sig till Cas", säger advokaterna i en skrivelse.

Prins Ali har själv bekostat transparenta röstningsbås som är redo att fraktas till Zürich.

– Bara ett genomskinligt bås kan garantera att alla som röstar följer sitt hjärta och samvete, och att det inte blir några framtvingade röster. Det förhindrar att de röstande kan ta bilder av sina röstsedlar för att ha som bevis för att de följt instruktioner, säger en av prins Alis advokater, Renaud Semerdjian.

Fifa har tidigare avslagit prins Alis begäran och har svarat att kameror och mobiltelefoner inte kommer att vara tillåtna i valbåsen.

De fem kandidaterna – så ska de förändra världsfotbollen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fifa