Lämnade utan lov – är med i truppen

FOTBOLL

"Omar Colley kommer inte att spela fotboll i Genk"

Foto: Pontus Orre
Omar Colley.

Omar Colley är hemma igen.
Nu har han och tränaren Mark Dempsey rensat luften.
Resultatet?
– Omar är med i truppen mot Elfsborg, säger sportchefen Bosse Andersson.

Soppan kring Djurgårdens mittback Omar Colley rullar vidare. 23-åringen stack, utan att få lov från klubben, till Belgien tillsammans med sina agenter för att genomföra en läkarundersökning med storklubben Genk. Colley missade den viktiga fredagsträningen och sportchefen Bosse Andersson rasade.

Colley är med mot Elfsborg

– Vi är beredda att gå till Fifa med det här. De har visat noll respekt för Djurgården och då är det inte aktuellt med en övergång, sa Andersson till Sportbladet och slog fast att affären med Genk var död.

Nu är mittbacken tillbaka i Sverige och tränade med laget under lördagen. Efter ett samtal med tränaren Mark Dempsey står det klart att Colley, trots Genk-affären, är uttagen i matchtruppen mot Elfsborg. Sportbladet erfar dock att försvararen placeras på bänken.

Diskussion efter matchen

– Vi har en ganska god kunskap och en klar bild om hur det här gick till. Men Omar hade ett bra kortare möte med Mark i morse där det bestämdes att han är med i matchtruppen.

Är han ångerfull?

– Det vill jag inte säga något om. Men vi ska ha ett möte med Omar Colley efter matchen nu på måndag. Då får vi sätta oss och ner och diskutera. Nu fokuserar vi på matchen. Det viktigaste är att vi får en bra sportslig förberedelse inför matchen. Vi gör det som är bäst för Djurgården.

”Det kan jag lova dig”

I belgiska medier betraktas affären mellan Genk och Djurgården som mer eller mindre klar. Något som Bosse Andersson skarpt tillbakavisar.

– Omar Colley kommer inte att spela fotboll i Genk. Det kan jag lova dig.

ARTIKELN HANDLAR OM