Bröt näsan igår – tränar redan imorgon

FOTBOLL

Denni Avdic trotsar läkarnas råd – ”Det är bara att bita ihop”

I går bröt målkungen Denni Avdic näsan i matchen mot Mjällby.

I dag opererades näsan, imorgon tänker han träna igen och på onsdag spelar han match – trots att läkarna vill att han vilar i fyra veckor.

– Det är bara att bita ihop, säger Avdic till Sportbladet.

Foto: Denni Avdic.

Elfsborg förlorade tungt mot Mjällby igår med 2–0. Tidigt i matchen förlorade de målkungen Denni Avdic som i en krock med Mjällbymålvakten Mattias Asper bröt näsan.

– Jag kollade på bollen och fick en smäll på näsan. Det gjorde inte alls ont jag blev bara lite snurrig. Jag hade egentligen kunnat fortsätta spela, säger Denni Avdic till Sportbladet dagen efter smällen.

Överrens med lagläkaren

På måndagen opererades han och lade näsan till rätta. Läkarnas råd är fyra veckors vila men Avdic tänker träna redan imorgon.

– Det är lugnt. Jag tänker köra nästa match. Jag och lagläkaren kom fram till att det bara är att köra, det är bara några få matcher kvar. Jag tränar redan imorgon, säger den 21-åriga anfallaren.

Ska spela med mask

Avdic berättar att näsan inte gör ont utan att den ”bara är lite svullen och sne”.

Inför nästa match på onsdag mot AIK kommer en mask att tas fram som han ska spela i.

– Jag vet inte hur mycket det kommer att hjälpa. Händer det igen (att han bryter näsan) så händer det, säger Avdic som gjort nio mål så här långt och därmed leder allsvenskans skytteliga.

ARTIKELN HANDLAR OM