”Jag tycker inte det är helt fair”

FOTBOLL

Christensen förvånad över VM-petningen

ÅLBORG. I morse fick Kim Christensen, 30, chockbeskedet.

IFK Göteborgsmålvakten får inte följa med Danmark till VM i Sydafrika.

– Jag är väldigt besviken och förvånad över att jag inte kom med. Det känns väldigt tungt just nu men det är inget som det går att göra något åt, säger Christensen till Svenska Fans.

Foto: Blåvitt och danska landslagets Kim Christensen.

Den danske förbundskaptenen Morten Olsen meddelade sitt beslut på morgonen.

Fyra spelare, Michael Krohn-Dehli, Brøndby, Morten Duncan Rasmussen, Celtic, Michael Silberbauer, Utrecht, och Kim Christensen, IFK Göteborg, tvingas lämna VM-truppen.

– Vi har tagit ut den trupp vi känner är den bästa och några måste dessvärre stanna hemma. Jag har förståelse för att jag inte är populär bland de petade, men det ska jag heller inte vara, säger Morten Olsen till nyhetsbyrån Ritzau.s

Överraskar

Speciellt petningen av Silberbauer överraskar, men Olsen väljer att ta med ett par yngre spelare sannolikt för att ge dem erfarenhet framför att välja rutin på spelare som sannolikt ändå bara hade fått sitta på bänken och läktaren under VM-matcherna.

Kim Christensen gjorde sin riktiga debut i landslagssammanhang i går kväll när 30-åringen stod de första 45 minuterna mot Senegal.

– Jag trodde att jag skulle komma med. Jag har haft en väldigt bra träningsvecka och det har gått bra. Fick göra en bra debut mot Senegal också och det kändes bra, säger Christensen till Svenska Fans.

”Stora målet”

Blåvittmålvakten har tidigare bara stått i danska landslaget i samband med Danmarks vinterturné med enbart skandinaviska spelare.

Efter matchen (2–0 till Danmark), där Christensen klarade sig bra, men hade väldigt lite att göra, sa han:

– Det är skönt att ha klarat av debuten, men mitt stora mål är VM. Jag har hållit nollan fem matcher i följd med IFK, jag är i bra form och har gjort en mycket bra träningsvecka. Jag skulle bli mycket besviken om jag inte får åka med till VM.

Den besvikelse har Kim Christensen tvingats uppleva nu på förmiddagen.

”Inte fair”

Danmarks tre målvakter i VM blir istället Thomas Sörensen, Stoke, Stephan Andersen, Bröndby och Jesper Christiansen, FC Köpenhamn.

– Jesper har ju varit med i ett slutspel tidigare och har varit med i landslaget lite mer än vad jag har varit. Men jag tycker inte det är helt fair att välja någon på grund utav det, jag tycker att dagsformen ska avgöra inte om man har varit med innan eller inte.

Den sistnämnde, Christiansen, som slog ut Christensen, jagas av Elfsborg.

ARTIKELN HANDLAR OM