Kan tänka sig att byta position – för Zlatan

FOTBOLL

Villa öppnar för drömtrio längst fram i Barça

Spekulationer har gjort gällande att Zlatan Ibrahimovic kommer att petas från positionen som centerforward efter David Villas övergång till Barcelona.

Men nyförvärvet öppnar själv för att låta Ibra stanna i mitten och själv flytta ut på kanten.

– Jag har spelat på båda kanterna och kan anpassa mig, säger Villa till Barça TV.

Tränaren Pep Guardiola har inte själv uttryckt sig om hur han planerar att formera laget nästa år. Men nyförvärvet David Villa öppnar själv för att byta position och skapa en drömtrio längst fram tillsammans med Leo Messi på varsin kant och Zlatan Ibrahimovic kvar centralt.

Öppnar för drömtrio

– Min naturliga position är centralt men jag har spelat på båda kanterna och kan anpassa mitt spel efter lagets behov. Jag tror att spelare är födda med en specifik talang men vi kan alltid förbättra oss och utveckla det, vilket är mitt mål, säger Villa till Barça TV.

Du var en automatisk startspelare i Valencia men här får du konkurrens av Ibrahimovic, Bojan, Messi och Pedro. Motiverar konkurrensen dig?

– Ja, väldigt mycket. Konkurrens hjälper dig att förbättra dig och bli en bättre spelare. Jag känner till klubben jag kommer till och är väldigt medveten om de kvalitér som finns här. Jag kommer att göra mitt yttersta för att få spela, men jag vet att det inte kommer bli lätt eftersom bara de bästa spelarna spelar här.

”Har pratat med Pep”

Barcelona uppges ha betalat runt 400 miljoner kronor för 28-åringen. Det återstår att se hur managern Pep Guardiola tänker använda stjärnan men Villa ser fram emot att få arbeta under sin nye tränare.

– Jag har pratat med honom och han sade hur gärna han ville att jag skulle spela för det här laget. Mina lagkamrater i landslaget har sagt väldigt bra saker om honom och de tycker alla att de har utvecklats under honom och att han verkligen får dem att njuta av spelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga