Allsvenskan i fotboll

– Malmö har fler formstarka lag kvar

FOTBOLL

Sportbladets Stefan Alfelt tror på Malmö – men får mothugg av Helsingborg

Malmö har det lättaste spelschemat och vinner allsvenskan, enligt Sport­bladets expert Stefan Alfelt.

Men han får mothugg av Helsingsborgs spelare.

– Malmö har fler formstarka lag kvar att möta, säger mittbacken Marcus ­Nilsson.

Den allsvenska slutspurten blir en ruggig rysare. Malmö toppar tabellen tre poäng före värsta rivalen Helsingborg. Sju matcher och 21 poäng kvar att spela om.

– Det är väldigt tajt där uppe och det kommer det att vara ända in i det sista. Vi har en del tuffa bortamatcher kvar, men Malmö har det inte lättare. De ska ju bland andra möta Djurgården, Trelleborg och Häcken borta. Och så har de Göteborg hemma. Det är verkligen inga enkla matcher, säger HIF-målvakten Pär Hansson.

Är det lättare mentalt att jaga än att ­vara jagad?

– Ja, det var ju det som Malmö tjatade om hela tiden när vi ledde, så nu får de se hur det är. Malmö leder just nu och har favorit­trycket på sig, säger Hansson.

Sportbladets Stefan Alfelt har gjort en grundlig genomgång av de båda lagens återstående spelschema. Han anser att Malmö har ett enklare program än Helsingborg och förutspår att de kommer att vinna SM-guld (se ruta nedan).

”Jävligt revanschsugna”

Helsingborgs mittback Marcus Nilsson är inte helt oväntat av en annan åsikt.

– Båda lagen har väldigt tuffa matcher kvar och det finns inga lätta matcher i allsvenskan. Men jag tror att Malmö har fler formstarka lag kvar att möta. Många har frågat oss om guldet är kört efter derbyförlusten, men det är det ju absolut inte. Det var bara tre poäng och inget att hänga läpp för. Vi är jävligt revanschsugna.

Vad talar mer för er?

– Att vi är väldigt starka på hemmaplan och har en bra mix mellan rutinerade spelare och unga och hungriga killar, säger Nilsson som i kvälls ställs mot succénykomlingen Mjällby hemma på Olympia.

– De har många duktiga spelare, men vi går givetvis för tre poäng.

Malmö åker till Stockholm och möter Djurgården på stadion i kväll.

– Det är tuffa matcher hela tiden nu. Men vi vet vad vi måste göra och det har varit bra fokus på träningarna, säger tränaren Roland Nilsson till klubbens hemsida.

Sportbladet har sökt ett stort antal Malmöspelare ­för en kommentar om spel­schemat.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll