London Calling 6/11

Av: Peter Wennman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

✓Ronney kommer brinna!

Dags för det årliga spektaklet i den lilla byn Edenbridge, Kent:

Varje november bränns en jättelik pappfigur, föreställande en kändis som gjort bort sig på ett eller annat sätt under året.

Så i dag ska Wayne Rooney brinna.

10 000 åskådare väntas när den 9,1 meter höga pappfiguren, föreställande Rooney med Shrek-öron, en väska full med pengar och ett nytt kontrakt, går upp i rök.

✓’Mr Rich’ stöttar bedlington

Ledarna i den lilla division 9-klubben Bedlington Terriers trodde det var ett skämt när de började få brev från en amerikan som kallade sig ”Mr Rich”. Denne Herr Rik undrade till exempel om han kunde hjälpa till med nåt.

Att det var på allvar fattade de först när det dök upp en ny anslagstavla – för 300 000 kronor – på arenan. Den som hade betalat var Mr Rich.

Nu är hela storyn avslöjad – och det är en sannsaga:

Mångmiljardären Robert Rich är världens 488:e rikaste person. Han äger bland annat två baseballlag i USA. Hans intresse för släktforskning förde honom Bedlington i England, och där blev han förtjust i det lokala fotbollslaget.

Så nu har alltså ännu en stormrik amerikansk affärsman gjort entré

i engelsk fotboll. Mr Rich har planer på att göra Terriers till en slags kultklubb, bland annat genom massproduktion av lagets tröjor i USA. I klubbmärket syns nämligen en terrier, och om man är amerikan, hundägare och gillar ”soccer” bör man alltså stödja Bedlington Terriers.

Alla idéer är bra utom dom dåliga.

✓ Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.