”Vi kan inte spela hurra-fotboll”

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Jeunesse Esch satsar defensivt mot AIK

ESCH-SUR-ALZETTE. Jeunesse Esch tror att snålspel ska ge laget en chans mot AIK i eftermiddagens kval till Champions league.

– Med en stark defensiv kan vi skaka AIK, säger tränaren Jacques Muller.

Clayton De Sousa Moreira försöker stoppa AIK:s Flavio i det första mötet.
Foto: scanpix
Clayton De Sousa Moreira försöker stoppa AIK:s Flavio i det första mötet.

Precis som i Stockholm ställer Jeunesse upp med en låg 4–5–1-uppställning. Allt i syfte att krympa ytorna och göra det trångt framför eget mål för få AIK-spelarna frustrerade och göra misstag.

Att det är en retur på hemmaplan får inte Jeunesse att satsa offensivt.

– Vi ska inte tro att vi kan gå in och spela en sorts hurra-fotboll bara för att vi spelar hemma.

1 600 åskådare

Det blir inte heller särskilt många hemmaåskådare som får se matchen. På grund av Uefas krav på enbart sittplatser i kvalmatchen har bara 1 600 biljetter gått ut till försäljning. De sista 300 av dem såldes först nu på förmiddagen i dag.

Vinnaren av Jeunesse Esch och AIK ställs i nästa omgång mot vinnaren i mötet mellan norska Rosenborg och nordirländska Linfield som spelade 0–0 i Belfast.

Rosenborg är favorit i kvällens retur men norrmännen är inte alls det starka lag man var för ett antal år sen då man tog sig till Champions League vartenda år. En enda utnyttjad hörna kan mycket väl bli Linfields segervapen.

För AIK är Linfield önskemotståndaren i tredje kvalomgången eftersom det skulle innebära en bra chans att kunna nå fram till det sista och avgörande play offspelet som kvalificerar till gruppspelet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN