Tungt för Roy Hodgsons Fulham

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Roy Hodgson.

Roy Hodgson och Fulham har problem.

Först fick klubben inte flytta fram den avslutande ligamatchen mot Arsenal, endast tre dagar före Europa League-finalen mot Atletico Madrid.

Sedan kom beskedet att Damien Duffs medverkan i samma final är osäker.

Fulham möter Atletico Madrid i Europa League-finalen i Hamburg onsdagen den 12 maj. Men uppladdningen för tränare Roy Hodgson och hans mannar kunde varit bättre.

Klubben ville flytta fram säsongens sista Premier League-match mot Arsenal nu på söndag, endast tre dagar före Europacup-finalen, men fick avslag av ligan.

– Eftersom det är årets sista matchdag, då vi alltid spelar alla matcher samtidigt av rättviseskäl, ansåg vi att det inte var passande att flytta matchen. Vi har även haft supportrar som planerat resor i åtanke, säger en talesman för Premier League.

Samtidigt är det osäkert om mittfältaren Damien Duff kan delta i finalen. Irländaren utgick med en lårskada i onsdagens ligaförlust hemma mot Stoke.

– Jag hoppas han kan spela finalen. Vi har en vecka på oss, säger Roy Hodgson.

Även Bobby Zamora är skadad. Anfallsesset har missat Fulhams två senaste matcher och vill det sig illa saknar Hodgson två av lagets viktigaste spelare i karriärens viktigaste match.

– Bobby kan bli spelklar, men han gör inte stora dagliga framsteg.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM