Cristiano Ronaldo

Ronaldo: ”Jag är bäst genom tiderna”

Efter sin femte Ballon d’Or: ”Har alltid sett det så”

avSimon Sjöstrand

Cristiano Ronaldo, 32, vann sin femte Ballon d’Or och sa att han ”inte förväntade sig att vinna”.

Men i en intervju med France Football är portugisen inte lika ödmjuk.

Jag är bäst genom tiderna”, säger Ronaldo till tidningen enligt Fotbollskanalen.

På torsdagen tilldelades Cristiano Ronaldo, 32, Ballon d’Or för femte gången och har nu lika många som Lionel Messi, 30.

Efter att ha vunnit La Liga, Champions League, klubblags-VM och blivit skyttekung i CL för femte året i rad fick portugisen ta emot det prestigefyllda priset under en pampig ceremoni i Eiffeltornet i Paris.

– Det här är ett väldigt stort ögonblick i min karriär. Ballon d’Or är något jag strävar efter varje år. Jag måste också tacka mina lagkamrater, både i klubb- och landslag, sa Ronaldo bland annat.

”Ingen är mer komplett”

– Jag förväntade mig inte att vinna, fortsatte han.

I samband med priset släpper France Football, tidningen som tagit över Ballon d’Or från Fifa, ett extranummer tillägnat Ronaldo där världsstjärnan framstår som... desto mer högmodig.

Jag respekterar allas åsikt, men jag ser ingen som är bättre än jag. Jag har alltid sett på det så. Det finns ingen spelare som gör saker jag inte kan göra. Men jag ser saker jag kan göra som inte andra kan. Det finns ingen mer komplett spelare än jag”, säger Ronaldo till France Football enligt Fotbollskanalen.

Och fortsätter:

”Har rätt att föredra Messi”

”Jag är bra med båda fötterna, är snabb, kraftfull, bra på huvudet, slår avgörande passningar. Folk har rätt att föredra Neymar eller Messi, men jag vidhåller: det finns ingen mer komplett spelare än jag”.

På frågan om Ronaldo tycker att han är den bäste spelaren genom tiderna uppges portugisen svara:

Ja. Jag är den bäste genom tiderna, i både bra och dåliga tider. Som Zidane (Zinedine, Real Madrid-tränaren) sa till oss på träningen i dag: Det är genom att man har dåliga tider som de bra får ett värde”.

ARTIKELN HANDLAR OM