”Nilsson Lindelöf petas i nästa match”

avSimon Sjöstrand

Hyllad efter tävlingsdebuten i Manchester United.

Men Victor Nilsson Lindelöf, 23, verkar få vänta på debuten i Premier League.

Enligt BBC-reportern Bill Rice har José Mourinho sagt att svensken lär petas mot Everton på söndag.

Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Manchester United körde över Basel med 3–0 i Champions League-gruppspelet och efteråt hyllades Victor Nilsson Lindelöf för sin insats i tävlingsdebuten.

– Han har rätt mentalitet. Han visste att han skulle få chansen i dag och var redo. Han skötte sig bra där bak, han hade kontroll på matchen, sa lagkamraten Jesse Lingard.

Även flera av de brittiska tidningarna stämde in i hyllningskören, där bland annat Manchester Evening News menade att mittbacken var en av de bästa på planen och Mirror skrev att svensken ”såg självsäker ut och försvarade med auktoritet”.

”Hade längtat”

Inför mötet med Basel hade 23-åringen inte spelat en minut för United sedan supercupfinalen mot Real Madrid den 8 augusti, men svensken tog för sig direkt och hade bland annat högst passningssäkerhet (96 procent).

– Jag var taggad. Att få spela sin första officiella match här på Old Trafford är något jag har längtat efter, sa Nilsson Lindelöf själv till Sportbladet.

I Premier League har det dock inte blivit något framträdande än och det ser inte ut att bli så i nästa ligamatch heller.

Efter Basel-matchen gick José Mourinho, enligt BBC-reportern Bill Rice, ut med att Nilsson Lindelöf troligtvis inte kommer få spela hemma mot Everton på söndag.

”Inget jag tänkt på”

I stället, skriver Rice, lär Eric Bailly och Phil Jones få chansen medan Nilsson Lindelöf och Chris Smalling uppges få kliva in i ligacupmötet med Burton Albion nästa onsdag.

Även Mandy Henry på Manchester United TV kommer med samma uppgifter.

Nilsson Lindelöf:

– Jag har hört att det varit en del skriverier, men det är inget jag har tänkt på. Jag försöker fokusera på mitt spel och tillföra så mycket jag kan till laget. Jag känner mig trygg i mig själv och vet vad jag kan, sa svensken själv om speltiden i ligan.

Foto: OLI SCARFF / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM