Pontus Jansson: ”Jag har lovat Malmö FF”

Pontus Jansson fastslår att han kommer att spela i Malmö FF igen.

Kontraktet med Brentford går ut efter säsongen och han vill inte vänta för länge innan han vänder hemåt.

– Det enda löftet jag har gett när jag pratat med Daniel Andersson och Andreas Georgson är att när jag ska komma ska jag prestera på den högsta nivån, säger den svenske försvararen till Sydsvenskan.

Pontus Jansson och Brentford har gjort succé i Premier League de sju första omgångarna.

Laget från västra London har vunnit med 2–0 mot Arsenal, spelat 3–3 mot Liverpool och har bara förlorat mot Brighton.

Vid 30 års ålder och på toppen av sin karriär har Pontus Jansson tackat nej till det svenska fotbollslandslaget, men framgångarna har gjort honom högintressant på marknaden.

Fri prata om tre månader

Kontraktet med Brentford går ut efter säsongen, efter totalt tre år i klubben.

Med sitt stora klubbhjärta bekräftar han att det är klart att han kommer att återvända till Malmö FF, även om det inte är klart exakt när det blir.

– Den frågan kommer alltid nu för tiden. Det finns dock inget riktigt svar, men i nuläget har jag inget kontrakt om nio månader och är fri att prata med andra klubbar om tre månader. Så Daniel Andersson får leverera i sådana fall, säger Pontus Jansson.

Guldjakt 2021: 70 minuter bara om Malmö FF

”Kommer spela i MFF”

Det är också något han avslöjar att han redan har pratat med Daniel Andersson och Andreas Georgson om, som är sportdirektör respektive sportchef i Malmö FF.

Det är även en återkomst som i alla fall inte kommer att dröja för länge.

– En dag kommer jag ju spela för Malmö FF. Det enda löftet jag har gett när jag pratat med Daniel Andersson och Andreas Georgson är att när jag ska komma ska jag prestera på den högsta nivån. Jag kommer inte hem för att runda av. Det kan låta som klyschor, men det är verkligen så det är. Sedan när det blir får vi se, men jag kommer nog vara yngre än 35 år det kan jag i alla fall nästan garantera, säger Pontus Jansson.

Fru Åsa och han är snart tvåbarnsföräldrar och bygger hus i Lomma längs kusten norr om Malmö.

På lördagskvällen väntar derby i västra London hemma mot grannklubben Chelsea.

Pontus Jansson
Pontus Jansson
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.