Milos Milojevic inför derbyt: ”På pappret kan AIK vara favoriter”

Hammarby har ett flertal frågetecken i backlinjen inför derbyt mot AIK.

Då lägger tränare Milos Milojevic över favoritskapet på rivalen.

– På pappret kan de vara favoriter, säger han.

På söndag är det allsvensk återstart efter ännu ett landslagsuppehåll.

För Hammarbys del väntar AIK i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena.

Och det är en del frågetecken i Bajens trupp inför derbyt.

I senaste matchen borta mot IFK Norrköping utgick både Jon Gudni Fjoluson och Mohanad Jeahze skadade – där islänningen slet av korsbandet och blir borta resten av säsongen. Dessutom tog Mads Fenger ett gult kort och är därmed avstängd till matchen mot AIK.

Så hur ligger truppläget till? Milos Milojevic är optimistisk även om han utesluter spel för Abdul Khalili, Jon Gudni Fjoluson och Paulinho.

– Alla är mer eller mindre redo förutom Jon (Gudni Fjoluson). När landslagsuppehållet kom så hade vi inte alla tillgängliga för träning och vi fick hjälp från HTFF-killarna (samarbetsklubben Hammarby Talangfotbollsförening).

Hur är det med Mohanad Jeahze?

– Mohanad har testats och han är bra. Så vi hoppas att han klarar resten av veckan med oss. Han har en bristning men han känns bra och jag har fått från medicinska teamet att han är okej så jag måste lita på dem. Själv vill han spela.

Hammarbys tränare Milos Milojevic.
Hammarbys tränare Milos Milojevic.

Fortsatt hopp om Mohanad Jeahze

För att klargöra – du har hopp om att Mohanad Jeahze kan spela på söndag?

– Ja, ja.

Frågetecknen i försvaret innebär att Milos Milojevic har Richard Magyar, Simon Sandberg, Björn Paulsen och Aziz Ouattara tillgängliga.

Och nu måste Bajen-tränaren pussla om sin backlinje.

– Jag måste göra det. Det är därför vi har 20-25 spelare. Du vet aldrig när du som spelare ska få chansen och vi har möjligheter där.

I AIK saknas Nicolas Stefanelli – som avgjorde derbyt mot Djurgården precis innan han tog sitt andra gula kort och visades ut.

Milojevic tror sig veta vilka som kommer ersätta argentinaren.

– Det blir Ring eller Rogic där och det är vad de kan göra. Det är ett stabilt lag. De vet hur man ska vinna matcher och de ligger på andra plats. Så de har kvalitet och vi kan inte säga annat än att de har gjort en bättre säsong hittills än oss.

– På pappret kan de vara favoriter, men min erfarenhet av derbyn är att det inte finns någon favorit. Det är det laget som vill kämpa mest, springa mer och vill vinna matchen mer som vinner matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.