Malin Levenstad lämnar Linköping

Det blev bara ett år i Linköping.

Malin Levenstad lämnar sitt assisterande tränaruppdrag i Linköping efter säsongen. Något som klubben har bekräftat på sin webbplats.

– Det är väl många grejer som spelar in egentligen. Det är svårt att peka på något specifikt. Jag tycker detta är bäst för mig just nu. Att inte vara kvar i Linköping nästa år, säger Levenstad till Corren.

Den före detta Rosengårdsspelaren Malin Levenstad kom in till damallsvenska Linköping inför denna säsong, i egenskap av assisterande tränare till Andreé Jeglertz.

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i LFC för 33-åringen.

Under måndagen går klubben ut på sin hemsida och bekräftar nyheten.

– Malin kommer vara saknad här i LFC, både på ett personligt plan och som ledare. Det är fortfarande ett par matcher kvar, men vi hade önskat att ha henne kvar även nästa år, Vi önskar henne lycka till på kommande äventyr, säger klubbdirektör Frida Andersson till LFC:s webbplats.

Inte på grund av resultaten

Levenstad själv menar att det inte är lagets skrala resultat under säsongen som spelat in i beslutet att inte fortsätta i klubben.

– Det har ingenting med mitt beslut att göra över huvud taget. Det är inte resultatbaserat alls. Sen finns det såklart en besvikelse, det gör det hos övrig ledarstab och spelarna också, säger hon till Corren.

Det ska heller inte vara på grund av ett annat uppdrag.

–Jag har inte skrivit på för något annat uppdrag. Så det är inte av den anledningen jag lämnar just nu. Men absolut, det finns intresse och alternativ, vilket är skönt, säger Levenstad.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.