Manchester United fruktar nya protester

Det är skakigt i Manchester och Newcastles fest på St James’ kom av sig.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Manchester United fruktar en eventuell upprepning av protestaktionen från i maj tidigare i år då supportrar samlades utanför Old Trafford och sedermera tog sig in på arenan, rapporterar Daily Mirror.

Premier League-matchen mot Liverpool sköts fram på grund av planstormning och starka protester mot ägarfamiljen Glazer. Nu sägs klubbarna förberedda sig på en liknande händelse när lagen möts nästa helg efter att en så kallad ”rond två” diskuteras på sociala medier.

Enligt Daily Star har Man Uniteds ledning varit i kontakt med Manchesterpolisen för att motverka ett scenario likt i våras då klubben stod handfallen inför situationen.

Det hjälper förstås inte stämningen att Man United är inne i en svacka. Förlusten mot Leicester bröt en lång segersvit på bortaplan, men Ole Gunnar Solskjaer ska enligt The Athletic fortfarande sitta säkert.

Däremot är Marcus Rashfords representanter inte särskilt nöjda över tränarens kommentarer på presskonferensen tidigare i veckan. Det ska sägas att Solskjaers uttalande att Rashford, som lägger mycket kraft på att lyfta samhällsfrågor, borde ”hålla sig till fotbollen” togs ur sin kontext och skapade stora rubriker.

Klubben försvarar tränaren och menar att citatet misstolkades.

Fruktar nya protester på Old Trafford.
Fruktar nya protester på Old Trafford.

HELGENS DEAD MAN WALKING

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Så kan man kanske sammanfatta Newcastles första match under nya ägarna PIF, ett möte som till en början kantades av feststämning. Slutresultatet 2–3 mot Tottenham innebär att klubben är fast i bottenträsket. Tränaren Steve Bruce, som blev kvar trots intensiva ryktet att han skulle få sparken, menar att Newcastle United behöver staka ut en tydlig väg framåt.

– Min framtid ligger i andras händer. Jag kommer fortsätta göra så gott jag kan. Sen får jag se vad de har att säga, säger Bruce.

Ingen klubb har tappat fler ledningar än Newcastle sedan Bruce anställdes 2019. Enligt Times kan förre Arsenal-tränaren Unai Emery vara ett alternativ som ersättare.

Daily Mails sportetta.
Daily Mails sportetta.

HELGENS CITAT

– (Mohamed) Salah måste vara den bästa spelaren i världen. Han får målvakter att tänka ”Gode Gud, låt honom inte skjuta!” – Watfords målvakt Ben Foster efter 0–5 mot Liverpool.

Mo Salah
Mo Salah

HELGENS STATS

Zambia och Albanien lades i helgen till på listan över nationer som gjort mål i Premier League efter Patson Daka och Armando Brojas fullträffar för Leicester respektive Southampton. 105 länder är nu uppskrivna där Sverige är på 18:e plats med 33 spelare.

HELGENS FRÅGA

Antonio Rüdiger, som inte fanns med i Chelseas trupp mot Brentford på grund av skada, kräver en förklaring till varför Edouard Mendy inte är en av kandidaterna till Ballon d’Or. Målvakten storspelade i mötet på Brentford Community Stadium och var en stor anledning till att klubben fick med sig samtliga tre poäng.

”Kan någon förklara för mig varför han inte är nominerad till Ballon d’Or”, skrev Rüdiger på Twitter. ”Vilken insats... EDOUARD MENDY”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.