Kulusevski målskytt för Juventus

Svensken spräckte målnollan – hjälte i Champions League

Dejan Kulusevski frälste Juventus – och spräckte sin målnolla.

Svensken blev inbytt och nickade in matchens enda mål mot Zenit i Champions League.

– Jag är väldigt glad, säger han efter matchen.

Kulusevski har haft en tung höst i Juventus, fått sparsamt med speltid och har ryktats vara på väg bort från den italienska storklubben.

Men enligt förhandsrapporterna skulle 21-åringen äntligen få chansen från start i kvällens Champions League-möte mot ryska Zenit. Det blev förvisso inte säsongens andra start, men Kulusevski fick åtminstone hoppa in i den 58:e minuten.

Då visade han varför han borde ha startat.

Toppar gruppen

När matchen såg ut att bli mållös skickades en hög boll in i straffområdet i den 81:a minuten. Då nådde svensken högst med huvudet och skarvnickade in matchens enda mål.

– Det var mitt första mål i Champions League och jag är väldigt glad över det. Men jag är särskilt glad för lagets skull, vi spelade inte bra men lyckades ta tre poäng, säger han enligt italienska medier direkt efter slutsignalen.

Det var dessutom Kulusevskis första fullträff för säsongen, men han valde att inte fira nämnvärt – något som kan tolkas vara en passning till Massimiliano Allegri.

Skickar passning

Men tränaren skickar en liten passning tillbaka.

– Han är en svensk landslagsman, men har inte spelat många Champions League-matcher. Han måste lära sig att styra spelet, när man ska höja tempot och när man ska sakta ner det. Han har talangen, men behöver göra bättre val. Det är han mer än kapabel till, säger Allegri till Sky Sport Italia.

Målet innebär att Juventus toppar gruppen med full pott, tre poäng före Chelsea som krossade Malmö på Stamford Bridge.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.